Strážníci v ulicích kontrolují dodržování nařízení. Nejvíce řeší absenci roušky a shromažďování mládeže
Ilustrační foto. Zdroj: www.litomerice.cz
Litoměřice

Litoměřice - Absence roušky a shlukování mládeže jsou nejčastějšími prohřešky zaznamenanými v těchto dnech strážníky městské policie v litoměřických ulicích.

Městská policie kontroluje dodržování vládních nařízení, a i přestože loni řešila přes 150 případů většinou domluvou, v letošním roce již přistupuje k tvrdším opatřením ve formě pokut. V minulém roce bylo uděleno celkem 6 pokut v průměrné výši 1000 korun, 7 případů závažného porušení bylo postoupeno do správního řízení.

Od 1. března totiž platí na celém území České republiky vládní nařízení o omezení pohybu osob. „Pandemie je za poslední rok na svém vrcholu, kapacity nemocnic nedostačují. Proto je nesmírně důležité nařízení vlády dodržovat, aby se přetíženým zdravotníkům uvolnily ruce i pro běžnou péči,“ apeluje starosta Ladislav Chlupáč na veřejnost.

„Tolerance proto s ohledem na výše zmíněné skutečnosti skončila, případy řešíme individuálně, nicméně již udělujeme pokuty za porušování vládních nařízení. Jen během včerejšího dne jsme řešili 15 prohřešků,“ informuje o kontrolách ve městě velitel Městské policie Litoměřice Ivan Králik.

Přestože maximální výše pokuty může dosáhnout 10 tisíc korun, strážníci městské policie stále ještě sahají k výrazně nižší hranici s cílem působit na hříšníky spíše výchovně než restriktivně.

Kromě kontroly rušných míst a ulic se strážníci zaměřují i na kritická místa ve městě, kde se shlukuje mládež, která často vládní nařízení ignoruje. Jedná se o park Václava Havla či parkány, kde skupinky mladistvých kromě nezakrytých dýchacích cest konzumují i veřejně alkohol.

„Rád bych vyzval naše spoluobčany k dodržování vládních opatření, abychom celou situaci zvládli a neohrožovali se vzájemně. I strážníci jsou jen lidé, kteří mají své rodiny. Dokud nebudou naočkováni ochrannou vakcínou, jsou v neustálém ohrožení koronavirem díky přímému kontaktu s lidmi porušujícími vládní nařízení,“ dodává velitel Králik.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru