CZK/€ 25.265 +0,14%

CZK/$ 23.663 -0,22%

CZK/£ 29.501 -0,13%

CZK/CHF 26.030 +0,03%

04. 03. 2021

0 komentářů

Češi v únoru nakoupili kryptoměny téměř za miliardu

 

V únoru se v České republice prodaly kryptoměny za zhruba 900 milionů korun, tedy až o 400 milionů více než v lednu, a šestkrát víc meziročně. Důvodem je především rostoucí kurz bitcoinu a dalších kryptoměn, říká ředitel české společnosti Bitstock.com Martin Stránský.

Loading



 

Na Slovensku byl objem obchodu s digitálním zlatem v porovnání s Českem zhruba třetinový a v únoru dosahoval 300 milionů Kč. Jde o meziročně dvojnásobný nárůst.

„V lednu a v únoru jsme jen na Bitstock.com prodali bitcoiny za více než 600 milionů Kč. To je šestkrát víc než loni. Odhaduji, že v celé ČR se za toto období prodaly bitcoiny a další kryptoměny za 1,5 miliardy Kč,“ uvedl Martin Stránský.

Cena bitcoinu se během února zvýšila ze zhruba 35 000 dolarů až na více než 57 000 USD. V současnosti se obchoduje okolo 50 000 dolarů, tedy více než jednoho milionu korun.

Bitcoin od příchodu koronaviru ukázal, že se umí chovat jako digitální zlato. V krizi zaznamenal stabilitu a zároveň nárůst. Místo malých investorů bitcoin nakupují i ti zkušenější a informovanější, v poslední době například šéf Tesly Elon Musk, popisuje Martin Stránský.

REKLAMA

Zájmu o bitcoiny podle něj stále nahrává i extrémně expanzivní politika centrálních bank, která vyvolává obavu ze znehodnocení konvenčních úspor a peněz jako takových, a klesající úrokové míry.

Bitstock.com je největší tuzemský obchodník s bitcoiny, nabízí kromě běžného účtu také například směnu bitcoinů v několika desítkách bitcoinmatů v ČR a SR.

 

 

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Zdroj a více informací: CII750.cz


Související články

Půlení bitcoinu je za rohem! Co to znamená, se dozvíte v našem rozhovoru

Tento týden se chystá halving bitcoinu. Zjednodušeně řečeno, snížení odměny za úspěšnou těžbu bitcoinového bloku na polovinu efektivně sníží nabídku nových bitcoinů – a to by podle zásady vzácnosti mělo vést k vyšším cenám. Čím méně bitcoinů se vytěží, tím je bitcoin cennější. Co je to ale […]

Text: Redakce

Foto: eToro

18. 04. 2024

bitcon 2024

Má bitcoin svůj rok, nebo ho čeká další korekce?

Jaký je bitcoin 2024? V první polovině dubna se bitcoin prodával asi za 70 tisíc USD. Přičemž na tuto rekordní cenu se dostal během půlročního růstu. Ještě v dubnu 2023 se prodával za méně než 30 tisíc USD. Na začátku letošního roku jste už mohli bitcoin koupit […]

Text: Hana Bartušková

Foto: Shutterstock

18. 04. 2024


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *