Není to člověk. Australský "démon" zdeptal soupeře, ten raději zahodil raketu

Sport Sport
4. 3. 2021 16:24
Neuvěřitelnou výměnu předvedli v Rotterdamu australští tenisté Alex de Minaur a John Millman. Zazářil v ní především první jmenovaný.
Alex de Minaur.
Alex de Minaur. | Foto: Reuters

Dvaadvacetiletý De Minaur, přezdívaný "Démon", dostál své pověsti jednoho z nejatletičtějších hráčů na okruhu. Zkušenějšího krajana přiváděl k šílenství a výměna z osmého gemu druhé sady toho byla nejpádnějším důkazem.

Však taky De Minaurova úžasná obrana obletěla svět a už nyní je jasné, že může na konci sezony aspirovat na nejlepší výměnu roku. 

"De Minaur prostě není člověk," napsala Tennis TV k záběrům. Třiadvacátý hráč současného žebříčku si s Millmanem vyměnil 44 úderů, aby v závěru náročné výměny soupeře vydeptal vítězným úderem zahraným z hluboké defenzivy. 

"Za to by se nemusel stydět ani Nadal," vysekl De Minaurovi poklonu jeden z fanoušků na Twitteru a srovnání se španělským šampionem je v případě rodáka ze Sydney stále častější.

Jednatřicetiletý Millman, vědom si toho, že v celé výměně neudělal vůbec nic špatně, po posledním úderu jen zoufale zahodil raketu, zůstal stát a s nevěřícným úsměvem zíral na svého krajana.

De Minaur přes Millmana postoupil ve dvou setech, v dalším kole ho ale z turnaje v Rotterdamu vyřadil Japonec Kei Nišikori.

 

Právě se děje

Další zprávy