Hlavní obsah

Mňága a Žďorp vyrazí na jarní online šňůru. Zahraje se Žbirkou, Nohavicou i Pavláskem

Právo, jaš, kul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Valašskomeziříčská kapela Mňága a Žďorp uspořádá jarní online turné. Odehraje jedenáct koncertů, které bude streamovat živě. Každý bude jiný a na každém vystoupí minimálně jeden host.

Foto: Mňága a Žďorp

Mňága a Žďorp vyjede na online turné.

Článek

„Už loni jsme si ověřili, že i takhle můžeme zůstat s lidmi v kontaktu a udělat jim v týhle divný době radost. To je ta největší motivace. Takže jim nabídneme dvě až tři hodiny písniček a povídání každou sobotu v osm večer během jedenácti víkendů,“ říká k turné zpěvák Petr Fiala.

Online koncertování si Mňága a Žďorp vyzkoušela už loni na jaře a na podzim, kdy fanouškům prostřednictvím internetové televize Mall.tv naservírovala 22 streamů. Největší ohlas zaznamenal koncert na střeše hotelu Apollo ve Valašském Meziříčí, který vidělo 130 tisíc lidí. Mňága si střihla i své vůbec první akustické vystoupení, které na konci roku vydala na dvojalbu Přístav Unplugged.

Jarní online šňůru kapela odstartuje v sobotu 20. března speciálním koncertem v Liďáku ve Valašském Meziříčí. Spolu s ní vystoupí Franta Černý a Karel Holas z Čechomoru, Roman Holý, Petr Váša a Tomáš Hanák.

Takzvané Spešl koncerty proběhnou ještě dva, 24. dubna na střeše hotelu Thermal v Karlových Varech s Mirem Žbirkou a 22. května na statku v Hradci nad Svitavou s Vypsanou fixou.

Mezi dalšími hosty budou Jaromír Nohavica, Karel Plíhal, Lukáš Pavlásek, Petr Zelenka nebo producent posledních dvou studiovek kapely Milan Cimfe. „Na hosty se moc těším, protože jsou to všichni šikovní a talentovaní lidé. S každým si něco zahrajeme a pokecáme. Každý koncert bude úplně jiný,” slibuje Petr Fiala.

Lístky na online streamy jsou k dostání na e-shopu Mňágy. Za normální koncert lidé zaplatí 149 Kč, za spešl 349 Kč. Pro tvrdé fanouškovské jádro kapela připravila permanentku na všechny online streamy s třicetiprocentní slevou.

Česká rocková legenda by oslavila sedmdesátiny aneb Vzpomínání na Jiřího Schelingera

Kultura

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Jarní online šňůra Mňágy a Žďorp

20. 3. Spešl! Dáreček, Valmez Liďák

hosté: Roman Holý (J.A.R., Monkey Business), Tomáš Hanák (Divadlo Sklep), Petr Váša (Ty Syčáci, Jasná Páka), Čechomor (Franta Černý a Karel Holas)

27. 3. Písničky na přání

host: Ondra Fencl (Schodiště, Hromosvod, Vladimír Merta)

3. 4. Dutý, ale free

host: Martin Kyšperský (Květy)

10. 4. Happyend story

host: Petr Zelenka

17. 4. Takže dobrý

host: Lukáš Pavlásek

24. 4. Spešl! Střecha Karlovy Vary, Hotel Thermal

host: Meky Žbirka

1. 5.  Prvomájový, Love Songs

hosté: Jaromír Nohavica a Jitka Andrášková

8. 5. Na stanici polární

host: Karel Plíhal

15. 5. Nic složitýho

host: Milan Cimfe

22. 5. Spešl! Táborák, Hradec nad Svitavou - u Tibíka na statku

host: Vypsaná fixa (Márdi a Pítrs)

29. 5. Best of

host: Milan Kuchynka (Mall.tv)

Reklama

Výběr článků

Načítám