TOPlist

Galaxy Watch nepatří do starého železa. Dostanou funkce z aktuálních modelů

V segmentu chytrých hodinek není konkurence příliš veliká. Většinu trhu opanuje Apple a v závěsu za tím se krčí ostatní – Samsung, Huawei a Xiaomi. Samsung se ze zmíněné trojice rozhodl jako jediný vsadit na otevřený operační systém Tizen a s trochou nadsázky jej lze označit za jediného konkurenta Applu. O tom, že se jihokorejská společnost v Applu zhlédla, svědčí mnoho jejích kroků, nicméně ten poslední zákazníci ocení.

Samsung Galaxy Watch (46 mm)

Samsung se totiž rozhodl přinést funkce z nových Galaxy Watch 3 také do svých starších, ale stále populárních kousků. Modely Samsung Galaxy Watch a Samsung Galaxy Watch Active se dočkají několika funkcí, které byly až doposud vyhrazeny jen pro nejnovější přírůstky.

Nepřehlédněte – Recenze Samsung Galaxy Watch 3: elegance na každé zápěstí

Vylepšení se dočkaly notifikace, které nyní umožňují zobrazování fotografií z WhatsAppu. Hodinky získaly rovněž podporu AR Emoji a Bitmoji, hlasovou zpětnou vazbu při automatickém tréninku, která hlásí celkovou vzdálenost a srdeční tep (nově i do Bluetooth sluchátek), či možnost snímat delší screenshoty než doposud.

Samsung Galaxy Watch Active 27
Samsung Galaxy Watch Active

Pochopitelně aktualizace přináší také vylepšení rychlosti a stability. Verze firmwaru dostala označení R810XXU1FUB6 (pro Galaxy Watch Active je to R500XXUF1UB5) a je aktuálně distribuovaná v Jižní Koreji a Spojených státech. Předpokládá se, že do Evropy dorazí již brzy.

Autor článku Michael Chrobok
Michael Chrobok
Zástupce šéfredaktora, fotograf, hráč. Baví mě baseball, F1, urbanismus, filmy Wese Andersona, moderní umění a rozličné fantasy/sci-fi světy. Nepohrdnu dobrým jídlem, zajímavou knihou či výletem do neznáma.

Kapitoly článku