Bábovka s tvarohem: Recept si oblíbily Geislerová, Štíbrová a další celebrity!

27. ledna 2023 • 11:00

Bábovka se řadí spíše mezi sušší moučníky, ale jakmile ji vylepšíte obyčejnou tvarohovou náplní, stane se vaším oblíbeným dezertem! Tenhle recept se šíří sociálními sítěmi rychlostí blesku a vyzkoušely ho třeba Nikol Štíbrová nebo Aňa Geislerová. Kakaové těsto se krásně doplňuje s tvarohovým mramorováním a lahodí všem smyslům.

Máte rádi mramorovou bábovku? Zkuste světlé těsto vyměnit za tvarohovou náplň. Není to nic nového, ale tenhle hit se nyní na sociálních sítích rychle ujal. V současné situaci všichni oceníme rychle hotový a vynikající dezert, kterým si můžeme osladit život. A místo tvarohové náplně můžete použít i pudink uvařený v mléce podle návodu - to je také velká dobrota! 

Video se připravuje ...

Základní těsto můžete klidně připravit podle svého receptu nebo jej třeba ještě vylepšit například mraženým ovocem.

Kakaové těsto

  • 4 vejce
  • 100 g cukru (krystal)
  • 20 g kypřicího prášku
  • 80 g oleje
  • 150 ml mléka
  • 300 g polohrubé mouky
  • 20 g kakaa

Tvarohová náplň

  • 500 g polotučného tvarohu
  • 1 balíček vanilkového pudinku v prášku
  • 100 g cukru (krystal)
  • 1 žloutek
  • 1 balíček vanilkového cukru

Inspirujte se také dalšími recepty na dezerty a moučníky 

Postup:

1. Suroviny na kakaové těsto smícháme a utřeme dojemna. Stejně tak si připravíme tvarohovou náplň.

2. Do vymazané a vysypané formy vrstvíme nejprve kakaové těsto, pak tvaroh, zase kakaové těsto a takto několikrát opakujeme.

3. Pečeme na 180 °C asi jednu hodinu. Těsto můžete v průběhu zkusit dřevěnou špejlí - pokud se na ni nelepí, je bábovka hotová.

Autor: red