Karlovarský filmový festival se kvůli pandemii přesune na srpen

5. březen 2021 07:55

Letošní 55. ročník Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary se uskuteční od 20. do 28. srpna. Z tradičního termínu na přelomu června a července akci pořadatelé přesunuli s ohledem na situaci související s vývojem pandemie koronaviru.

Posun o sedm týdnů jim nabídne lepší možnost uspořádat tuto kulturní akci tak, aby svým rozsahem byla co nejbližší podobě, na jakou jsou diváci a návštěvníci zvyklí, řekl výkonný ředitel festivalu Kryštof Mucha: „Když si přestavíme takovou situaci, že bychom zvali někoho sem do země, která je nejhorší na světe, co se týká covidu, tak sem asi nikdo nepojede. Doufejme, že se to změní a situace se zlepší.“

„Všichni si předělávají plány na léto, ale je to jiné oproti předešlým rokům. Nikdo žádné zásadní plány nemá, nikdo neví, co se přesně bude moct udělat. Všichni říkají, ať to uděláme kdykoliv, hlavně ať festival je,“ dodal Mucha.

Loni festival nahradila v termínu akce čtyřdenní přehlídka filmů v českých kinech napříč republikou, plánovaná podzimní překlenovací přehlídka se neuskutečnila vůbec.

autoři: Monika Červená , nkr | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio