TOPlist

Tohle Sonos neuhlídal: nový přenosný reproduktor bude trhák

Sonos Move recenze

Sonos patří mezi přední výrobce reproduktorů a audio příslušenství, který sází na prémiovou kvalitu a svůj vlastní ekosystém. Všechny produkty Sonosu až dosud patřily do tepla našich domovů, povětšinou k televizi či jako součást domácího kina. To se nicméně má změnit – podle uniklé spekulace má během několika příštích dní Sonos představit přenosný Bluetooth reproduktor.

Sonos Roam 1
Sonos Roam na uniklém tiskovém snímku

Přenosný reproduktor v portfoliu Sonosu najdeme, nicméně repráček Move je na běžné přenášení poměrně velký a těžký. Novinka s názvem Roam má rozměry 16,5 x 6,3 x 6,3 centimetrů a váží zhruba 450 gramů. Zvuk má být přímější, než jaký nabízí konkurence s 360° zvukem, nicméně vliv na kvalitu to jistě mít nebude. Ovládací prvky jsou poté umístěny na „horní“ hraně.

Sonos Roam 2
Sonos Roam bude dostupný ve dvou barevných variantách

Na baterku vydrží Sonos Roam až 10 hodin a dobít jej lze skrze USB-C nebo bezdrátový dok, za který si Sonos řekne 49 dolarů (cca 1 000 korun). Přehrávat hudbu můžete jak skrze Bluetooth, tak Wi-Fi, a nechybí ani vodotěsnost.

Nepřehlédněte – Sonos Move: můžete jej přenášet a nevadí mu voda ani písek [recenze]

Odhadovaná cena je 169 dolarů (cca 3 700 korun) a představení by mělo proběhnout 9. března. Do prodeje se má Sonos Roam dostat až 20. dubna. Sonos také údajně pracuje na vlastních sluchátkách s ANC, nicméně jejich premiéra by měla proběhnout později.

Autor článku Michael Chrobok
Michael Chrobok
Zástupce šéfredaktora, fotograf, hráč. Baví mě baseball, F1, urbanismus, filmy Wese Andersona, moderní umění a rozličné fantasy/sci-fi světy. Nepohrdnu dobrým jídlem, zajímavou knihou či výletem do neznáma.

Kapitoly článku