V červenci 2021 má proběhnout poslední koncert skupiny Kiss

5. březen 2021

Před třemi roky oznámila americká skupina Kiss, že po 45 letech nahrávání a koncertování zahájí své poslední závěrečné turné End Of The Road World Tour. Začalo v lednu 2019 a jeho uzavření je v současné době plánováno na rok 2021.

Dynasty je album, které v roce 1979 vydala americká skupina Kiss. Stalo se pro ní průlomovou deskou. Je na něm i legendární diskotéková skladba „I Was Made For Lovin' You“. Byla obrovským hitem nejen mezi fanoušky skupiny, ale také u posluchačů diska, které bylo koncem sedmdesátých let velmi populární. Zpěvák a kytarista skupiny Kiss Paul Stanley chtěl ukázat, že napsat dobrou disco píseň není zas až tak těžké. Píseň se stala hitem na celém světě, v Austrálii se dostala na 1. místo hitparády a bodovala také v západní Evropě.

Na rok 2019 skupina Kiss naplánovala své poslední turné: End of the Road World Tour, které mělo zakončit její více jak 45 let dlouhou kariéru. Turné bylo zahájeno v kanadském Vancouveru v únoru 2019 a Kiss by měli odehrát ještě 75 vystoupení; vystoupí v Evropě, Jižní Americe, vůbec poprvé v Jihoafrické republice a zopakují si turné ve Spojených státech. V rámci evropské části turné skupina vystoupí i v pražské O2 aréně. Definitivně poslední koncert Kiss by měl výhledově být v New Yorku až v červenci 2021, kdy skupina odejde tam, odkud přišla, jak sami uváděli.

autor: Jaroslav Kopejtko | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio