TOPlist

Máte Volkswagen ID.3 nebo ID.4? Software nově aktualizujete na dálku

Volkswagen ID3 recenze test článek

Automobilky dlouhou dobu úspěšně vzdorovaly pokrokům ve výpočetní technice. Vzhledem ke složitému vývoji se často do finálních produktů dostávaly zastaralé infotainmenty, které si o nějaké softwarové podpoře mohly jen nechat zdát. Tlak veřejnosti je nicméně čím dál tím silnější, a tak se i tradiční automobilky musely přizpůsobit nárokům dnešní doby.

Mezi nimi je i německý Volkswagen, který pro své modely ID.3 a ID.4 připravil užitečnou funkci – OTA aktualizace (over-the-air). Automobil tak stačí připojit k Wi-Fi či mobilním datům a rázem můžete stahovat nejnovější software. Od poloviny března jsou všechny nově vyráběné modely ID. sériově vybaveny verzí softwaru ID.2.1, která už aktualizaci vzduchem umožňuje.

Nepřehlédněte – Test Volkswagen ID.3 (2021): dostupný elektromobil?

„Volkswagen značně urychluje digitalizaci svých produktů a mění se v kompletního poskytovatele hardwaru, softwaru a služeb. Zavedení aktualizací Over-the-Air je dalším důležitým krokem v naší transformaci na technologickou společnost a ve vývoji nových obchodních modelů,“ říká Ralf Brandstätter, předseda představenstva značky Volkswagen.

Volkswagen ID3
Infotainment ve voze Volkswagen ID.3

Od léta bude Volkswagen majitelům vozů ID. poskytovat aktualizace každé tři měsíce. Jejich součástí budou kromě optimalizace softwaru také nové funkce a možnosti individuální dodatečné výbavy.

Autor článku Michael Chrobok
Michael Chrobok
Zástupce šéfredaktora, fotograf, hráč. Baví mě baseball, F1, urbanismus, filmy Wese Andersona, moderní umění a rozličné fantasy/sci-fi světy. Nepohrdnu dobrým jídlem, zajímavou knihou či výletem do neznáma.

Kapitoly článku