Trailer: Hvězda Creeda a Black Panthera bude rozdávat bolest v akčním thrilleru podle Toma Clancyho

Trailer: Hvězda Creeda a Black Panthera bude rozdávat bolest v akčním thrilleru podle Toma Clancyho
Without Remorse (2021) | Amazon Prime Video
Knihy Toma Clancyho mají na filmové adaptace docela štěstí. Téměř všechny filmy o Jacku Ryanovi se povedly, ať už ho ztvárnil Alec Baldwin (Hon na ponorku), Harrison Ford (Vysoká hra patriotů, Jasné nebezpečí) či Ben Affleck (Nejhorší obavy). Po všech stránkách neslavně dopadla pouze snaha sérii zrestartovat prostřednictvím snímku Kennetha Branagha Jack Ryan: V utajení, kde si Ryana zahrál Chris Pine. Od roku 2018 pak Clancyho nejznámější hrdina dostal solidní seriál s Johnem Krasinskim, jenž produkuje Amazon Prime. A právě na tuto streamovací platformu už brzy dorazí i nová adaptace Clancyho románu Without Remorse (Bez výčitek).
Tom Clancy: Bez výčitek
V té se však jako hlavní hrdina nepředstaví zmíněný Ryan, ale John Clarke. Ani ten ovšem rozhodně není novou postavou. Jako vedlejší, ale bezesporu výrazný charakter se objevil v Jasném nebezpečí, kde si ho skvěle zahrál Willem Dafoe, a v Nejhorších obavách, kde mu tvář propůjčil (neméně dobrý) Liev Schreiber. Na rozdíl od Ryana, jenž je původně "pouze" datový analytik (tedy žádný profi hitman), je právě Clarke (zde v podání Michaela B. Jordana) tím, koho bychom mohli označit za pořádně drsného agenta operujícího v terénu.
Právě takto je vylíčen i v traileru, jenž slibuje plnokrevný akční thriller klasického střihu, jenž bude stát hlavně na napínavém ději a tvrdé akci (film má být kvůli násilí mládeži nepřístupný, takže můžeme očekávat hodně krve a brutality). Kromě Jordana se v něm objeví herci jako Guy Pearce nebo Jamie Bell, největší natěšení ale vychází z jmen scenáristy Taylora Sheridana (Sicario: Nájemný vrah, Wind River, Yellowstone) a režiséra Stefana Sollimy (Suburra, Sicario 2: Soldado). Tohle zkrátka vypadá na žánrovku se vším všudy!
Na Amazonu bude Without Remorse ke zhlédnutí už 30. dubna.