Zde může být vaše reklama.

Těžký zápas venku 22. kolo: Sigma jeden do Plzně

22. kolo: Sigma jeden do Plzně

foto: Petr Pelíšek

05. 03. 2021 - 14:00

Dvakrát v řadě hráli fotbalisté SK Sigma Olomouc doma. Nyní je zase čeká výjezd, sobotní duel 22. kola FORTUNA:LIGY odehrají v Plzni, začíná se v 18.30.

Olomoučtí si potřebují spravit chuť. Mají za sebou dvě domácí utkání, ani proti Brnu, ani se Zlínem, nepředvedli dobré výkony a získali jen polovinu ze šesti možných bodů. „Vždy se to odvíjí zápas od zápasu. Darovali jsme body Zlínu a teď je potřeba získat je zpět. Doufám, že si to hráči uvědomí. Čeká nás Plzeň, budeme muset hodně zabojovat,“ řekl asistent trenéra SK Sigma Jiří Neček pro klubový web. „Plzeň šla nahoru, v týdnu postoupila v poháru, určitě tam panuje dobrá nálada. O to to bude horší. Ale my ten zápas potřebujeme zvládnout, jakýmkoliv stylem, bude to pro nás takové stěžejní. Doufám, že to bude lepší zápas, než jsme předvedli proti Zlínu,“ podotkl.

Sigma nemá před zápasem kompletní kádr. Stopku za čtyři žluté karty má záložník Lukáš Greššák, ze zdravotních důvodů nebudou moci do utkání zasáhnout Jáchym Šíp, Dominik Radič a Milan Kerbr.

Poprvé proti Sigmě bude hrát za Plzeň záložník Šimo Falta, který do Viktorie přestoupil před startem ligového jara. V kádru západočeského klubu jsou ještě další dva odchovanci SK Sigma – středopolaři Tomáš Hořava a Lukáš Kalvach. Naopak odchovanci Plzeň jsou dva členové současného kádru Sigmy – brankář Aleš Mandous a obránce Martin Sladký. „V sobotu budeme chtít vyhrát a potvrdit poslední tři vítězství,“ řekl Šimon Falta pro klubový web. „Nebude to ale nic jednoduchého. Jak znám prostředí v týmu Olomouce, tak přijedou dobře připravení a nachystaní. My budeme muset podat maximální výkon, abychom vyhráli,“ podotkl. Zároveň přiznal, že se na zápas pochopitelně těší o něco více. „Je to tak. Doufám ale, že to bude dobrý zápas a vyjdeme z něj jako vítězové. A jestli dojde k nějakému hecování s bývalými spoluhráči? Nevím, jestli před zápasem, já sám nikomu psát nebudu, ale po zápase s klukama rád pobavím,“ uvedl Falta.

Utkání FC Viktoria Plzeň versus SK Sigma Olomouc se hraje v sobotu 6. března od 18.30 (rozhodčí Ondřej Berka – Matěj Vlček, Jaroslav Kubr).

Pravděpodobné sestavy
Plzeň: Staněk – Havel, Kaša, Brabec, Limberský – Čermák, Šulc, Bucha – Kayamba, Beauguel, Falta. Trenér Adrián Guľa.
SK Sigma Olomouc: Mandous – Sladký, Hubník, Beneš, Vepřek – Zahradníček, Daněk, Zmrzlý, Breite, Hála – Nešpor. Trenér Radoslav Látal.

Další články