Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Baník s novým trenérem se pokusí překvapit v Edenu, Plzeň doma vyzve Olomouc

Jen sedm zápasů zůstalo kvůli karanténám týmů Sparty a Slovácka z programu 23. kola první ligy. V lize rok neporažená Slavia přivítá devátou Ostravu, kterou po odvolání trenéra Luboše Kozla povede Ondřej Smetana. Šestá Plzeň chce zlepšenou formu potvrdit doma proti osmé Olomouci.

Utkání Slavia - Ostrava
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

Slavia bodovala třiatřicetkrát za sebou a k vyrovnání vlastního rekordu potřebuje neprohrát ještě ve třech ligových utkáních.

"Červenobílí" vedou neúplnou tabulku o 11 bodů před Spartou, která je kvůli koronaviru v karanténě. Letenští minule nehráli s Příbramí a v neděli vynechají také duel v Jablonci.

"Podzimní zápas u nich byl velmi těžký, což je ostatně s Baníkem vždy. Pokaždé je to velká agresivita, hodně osobních soubojů, hodně míčů ve vzduchu. Myslím, že nás čeká to podobné, takový hodně emoční zápas," řekl slávistický trenér Jindřich Trpišovský a připomněl říjnový triumf Pražanů 1:0 ve Vítkovicích.

"Domácí zápasy s nimi jsme zatím zvládli díky ofenzivě. Důležitá bude produktivita, protože myslím, že šancí zase tolik nebude. A pokud možno vstřelit první branku," dodal kouč, jehož tým ve čtvrtek čeká úvodní osmifinále Evropské ligy proti Glasgow Rangers.

Smetana už v sezoně A-tým Baníku vedl. Při podzimní výhře 4:0 v Příbrami zaskočil za trenéry, kteří onemocněli koronavirem. Dosavadní kouč třetiligové ostravské rezervy bude při zápasech zatím oficiálně veden jako asistent, protože teprve studuje profesionální licenci.

"Čeká nás výborný tým, který svou kvalitu předvádí nejen v lize, ale i v evropských pohárech. Pro nás parádní konfrontace. Jako hráč si teď v naší lize nemůžete asi přát víc než si zahrát proti Slavii. Já bych se na místě kluků na takový zápas strašně těšil a věřím, že i oni to tak vnímají," konstatoval Smetana.

Plzeň vyhrála poslední tři soutěžní utkání včetně úterního osmifinále domácího poháru nad druholigovým Hradcem Králové (3:1). Po něm ale byl trenér Viktorie Adrian Guľa kritický k přístupu a nasazení domácího mužstva.

"Už bych se nechtěl vracet k Hradci. My jsme si dali za cíl výhru a postup, to jsme splnili. Hráči vědí, jaké máme nároky, a něco si už dokážou vyhodnotit sami... S Olomoucí už jsme se v tomto soutěžním ročníku střetli a víme, co nás čeká," uvedl asistent plzeňského kouče Marián Zimen. Západočeši se Sigmou v lize neprohráli 13 zápasů a devět let.

Pátý Liberec v sobotu nastoupí na stadionu Příbrami. Předposlední tým tabulky čeká na vítězství devět kol a Slovanu podlehl v osmi z posledních devíti utkání nejvyšší soutěže.

Domácí ale budou odpočatější, protože nehráli se Spartou. Liberec v týdnu absolvoval i vítězné osmifinále MOL Cupu s Českými Budějovicemi (1:0).

Na hřiště desátých Jihočechů zavítá patnáctá Mladá Boleslav. Svěřenci trenéra Karla Jarolíma zkusí navázat na minulé kolo, kdy zdolali Karvinou 2:0 a v nejvyšší soutěži vyhráli po 12 zápasech.

Dvanáctá Karviná rovněž v neděli hostí nováčka Brno, který z posledních čtyř kol vybojoval bod a klesl na 16. příčku. Slezané v dosavadních pěti prvoligových soubojích se Zbrojovkou neprohráli.

Poslední Opava se představí na stadionu Teplic, proti nimž na podzim dosáhla jednoho ze dvou svých ligových vítězství v ročníku. Severočeši v jarní části nejvyšší soutěže ještě nevyhráli a jsou čtrnáctí.

V dalším sobotním zápase jedenáctý Zlín doma změří síly s Bohemians 1905. Třináctí "Klokani" v posledních čtyřech vzájemných ligových duelech neprohráli a třikrát brali všechny body.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články