Lékařka z Prahy sbalila batůžek a odjela pomáhat na urgentní příjem do Chebu

Události v regionech: Lékařka z Prahy pomáhá v nemocnici v Chebu (zdroj: ČT24)

Nemocnice napříč Českem hlásí stav hromadného postižení osob a vytíženost lékařů je na hranici maxima. Simona Michálková, která pracuje jako anestezioložka v pražské Nemocnici Na Homolce, se i proto rozhodla ještě více pomoci. Dobrovolně přijela do Chebu, aby posílila provoz urgentního příjmu, který je neustále pod tlakem nových pacientů.

„Když jsem viděla průšvih v nemocnici, vyrazila jsem. Sbalila jsem batůžek a už jsem tady byla,“ popisuje Michálková.

Její běžná práce v Praze se ale podstatně liší od provozu na urgentním příjmu v Chebu. „Dělá se zde úplně jiná medicína a vnímám, že lidi jsou pod strašným tlakem. Jsou úžasní,“ pokračuje.

„Nejtěžší je nepropadnout stresu, protože tady je asi pět dveří a do každých přijedou červení záchranáři,“ dodává s tím, že interní oddělení v chebské nemocnici přijme denně desítky pacientů.

„Je naprosto skvělá,“ chválí kolegové

Pomoc zkušené lékařky si cení jak spolupracovníci, tak i primář oddělení. „Je nepochybně přínosem. Na rozdíl od toho, co nám poslala armáda na pokyn pana ministra Blatného. Poslala buď praktického lékaře, nebo paní doktorku z pracovního lékařství,“ říká primář interního oddělení Stanislav Adamec.

„Paní doktorka je naprosto skvělá, přijela sem až z daleké Prahy. Je to velká pomoc. Opravdu,“ chválí ji i všeobecný ošetřovatel Martin Dietrich.

Situace v chebské nemocnici se momentálně zlepšuje. Vedení interního oddělení by však uvítalo pomoc ještě jednoho kvalifikovaného lékaře internisty.