Když se houslista vrátil ze studií v USA, chodil hodně po divadlech, aby si udělal obrázek o tom, co se doma hraje. „Zhlédl jsem i hru Na miskách vah. Je o jednom slavném dirigentovi, v hlavní roli exceloval Jiří Kodet,“ vzpomíná Šporcl, který byl z famózního výkonu herce tak nadšen, že mu poslal dopis a přiložil své CD. Kodet byl pochopitelně potěšen. Pozvání, aby na oplátku přišel na jeho koncert, však nevyhověl. „Nebyl už na tom zdravotně dobře, a tak za sebe poslal Báru. Spřátelili jsme se – a po čase spolu začali chodit. Ale ještě před tím jsem navštívil Kodetovy doma,“ vypráví.

Koncert na pohřbu

V rodině byl velmi vlídně přijat, Jiří Kodet přislíbil, že si Šporcla přece jen poslechne, smrt mu to však už nedovolila. Pavel proto alespoň tchánovi zahrál na jeho pohřbu. „Mrzelo mě, že jsem mu nezahrál za života, tak jsem mu takhle alespoň vzdal čest,“ dodal. Pavel s Bárou mají dvě dcery a jak Violeta (13), tak i Sofie (11) jsou jak herecky, tak i hudebně velmi nadané! Dcera Kodetové z předešlého vztahu Lilly (19), kterou Pavel vychovává také, má zase velký výtvarný talent.

Velký rozhovor s Pavlem Šporclem už zítra v Blesk tv MAGAZÍNU!

A dále čtěte:

  • Hvězda seriálu specialisté Jacob Erftemeier je napůl Holanďan a tvrdí: Marihuana? Legalizovat!
  • V jakém luxusu bydlí bývalá televizní hvězda Štěpánka Duchková?
  • Módní guru Ina T. upozorňuje na skryté módní ikony, ze kterých je dobré brát si příklad. Jednou z nich je třeba herečka Ivana Jirešová!

Video
Video se připravuje ...

Šporcl a Kodetová: Na pohřbu Pilarové plakat nebudeme! Hana Höschlová, Jan Jedlička

Fotogalerie
24 fotografií