TOPlist

OnePlus Nord 2 dostane vlajkový procesor, nebude ale od Qualcommu

OnePlus Nord 10

Pro firmu OnePlus byl model Nord velkým úspěchem. Masivní marketingová kampaň dokázala nadchnout i ty nejzatvrzelejší z nás a výsledek se bezesporu povedl. Není proto divu, že se chystá nástupce s prozatímním označením OnePlus Nord 2. Ten si má stále zachovat dostupnou cenu, nicméně podle úniků se pod kapotou chystá vylepšení.

OnePlus Nord 00
OnePlus Nord

To se týká procesoru, který v aktuálním OnePlus Nord zajistil Qualcomm. Snapdragon 765G sice není špatný procesor, do vlajkové lodi jej ale neumístíte. Vzhledem k tomu, že OnePlus Nord 2 má ambice být dostupnou vlajkovou lodí ve střední třídě, je potřeba vsadit na jiný procesor. Tím má být podle spekulací MediaTek Dimensity 1200.

OnePlus Nord 19
OnePlus Nord

Dimensity 1200 byl představen v lednu letošního roku a chlubí se osmi jádry s primárním jádrem Cortex-A78 taktovaným na 3 GHz. Nechybí podpora 5G na obou SIM kartách či 90Hz obnovovací frekvence na QHD+ panelu. Pokud se změna procesoru potvrdí, půjde o znatelné vylepšení. Představení OnePlus Nord 2 bychom se měli dočkat ve druhém kvartálu letošního roku.

Autor článku Michael Chrobok
Michael Chrobok
Zástupce šéfredaktora, fotograf, hráč. Baví mě baseball, F1, urbanismus, filmy Wese Andersona, moderní umění a rozličné fantasy/sci-fi světy. Nepohrdnu dobrým jídlem, zajímavou knihou či výletem do neznáma.

Kapitoly článku