Po písni „Pandemie“ sbor zpívá píseň „Klimatická katastrofa“

Sborově zpívají Klaus Schwab, princ Charles, Bill Gates, Linn de Rotshield, Papež římský František a další…

Loni byla hlavním dílem na programu sboru píseň „Pandemie“. Sbor ji zpívá i dnes, ale na první místo se v repertoáru tlačí jiná píseň – Climate Catastrophe (Klimatická katastrofa). Klaus Schwab ve své nové knize COVID-19: Velký reset psal, že koronavirus poskytl krásné možnosti k zahájení radikální přestavby světového řádu (Velký reset), ale „pandemie“, bohužel, nebude příliš dlouhá. Lidé mohou být unaveni od strachu s virem souvisejícího; omezení a zákazy ztratí sílu. Jsou třeba nové hrozby a, pokud možno, dlouhodobé. Takovou, podle Schwaba, je hrozba změny klimatu na planetě.

Hlavní překážkou na cestě k realizaci plánu „Velkého resetu“ byl loni Donald Trump. Americký prezident se docela s klidem dívá na hrozbu COVIS-19, ale jeho vztah ke klimatické otázce globální elitu doslova rozzuřil. Trump neuznával hrozby globálního oteplování a rozhodl o vystoupení USA z Pařížské dohody o klimatu z roku 2015. Trumpa se podařilo sesadit, a postavit na jeho místo J. Bidena. Už pár hodin po inauguraci 20. ledna byl podepsán výnos nového prezidenta o návratu USA do Pařížské dohody o klimatu. J. Biden je v Bílém domě něco málo přes měsíc, ale už nejednou prohlásil, že USA budou efektivně bojovat s klimatickou hrozbou a jsou připraveny se stát v tomto boji světovým lídrem.

V tomtéž únoru znovu vypluly na povrch teorie a hypotézy předpokládající dlouhodobé ochlazování planety. V USA, bez ohledu na diktát ustanovený v oficiální vědě, kritizovalo teorii oteplení nemálo vědců. Bojoval s ní dlouhá léta bývalý prezident americké akademie věd Fridrich Seitz. Pod petici proti tomuto podvodu (s globálním oteplováním – pozn. překl.) se podepsalo 17 000 amerických vědců, pro které „Kjótský protokol“ o klimatu z roku 1997 a za ním stojící tendence představují skutečnou hrozbu lidstvu a těžkou ránu jeho budoucnosti…

Princ Charles začal nyní zpívat tuto píseň zvlášť procítěně. Dvaadvacátého února britský následník trůnu vystoupil s projevem k účastníkům Vědecké konference Britského společenství národů. Prohlásil, že dnes je hlavním úkolem vědy zvýšení odolnosti společnosti vůči třem globálním hrozbám: Změně klimatu, ztrátě biodiverzity a virové pandemii. Na prvním místě je klima. A 3. února poslal Bidenovi poselství, v němž vítá „klimatickou renesanci“ Ameriky (návrat k Pařížské dohodě z roku 2015) a vykládá myšlenky, jak organizovat boj s klimatickou výzvou. Další jeho publikace ze 3. února „Princ Charles Thinks of His Grandchildern as He Speaks Out About Climate Change“ (Princ Charles přemýšlí o svých vnucích, když vystupuje na téma klimatických změn). Novináři se vynasnažili a vymysleli srdcervoucí historku o tom, jak se Charles bojí o budoucnost svých čtyř vnuků.

Pokud jde o Klause Schwaba, tak tématu Climate Change věnoval přinejmenším 2/3 své knihy. Na webu Světového ekonomického fóra (WEF) byla založena stránka Climate Change, kde se každý den objevují nové materiály. Jedna z posledních publikací (26.února): Here’s what flood damage is predicted to cost America by 2051 (Kolik mohou stát Ameriku povodně do roku 2051).

Konal se i vstup Billa Gatese na klimatickou scénu. Podrobně vypráví o svých plánech a úspěších. Tak, například zpráva ze 4. srpna 2020 „Covid-19 is awful. Climate change be worse. But there are Lessons from the current Crisis that should guide our response to the next tone“ (COVID-19 – je hrozný. Ale změna klimatu může být ještě horší. Probíhající krize nám dává lekci, která nám pomůže připravit řešení, až narazíme na další).

Je překvapivé, nakolik synchronně myslí Gates a Schwab. Dnes Gates, hned po Schwabovi, vydal svoji knihu. Loni v říjnu ohlásil její vydání v poznámce „A few details about my new climate book“ (Několik podrobností k mé knize o klimatu). Gatesovy ambice jsou napoleonské: „Já… předložím plán toho, co potřebujeme udělat během, příštího desetiletí a dál, abychom vytvořili nástroje, které nám umožní odstranit emise skleníkových plynů a současně rozšiřovat rozsah už existujících efektivních řešení. Navrhuji některé konkrétní kroky, jež mohou podniknout konkrétní osoby, vlády a společnosti, aby se tak stalo.“

Nepřekvapí mě, pokud uslyším, že se Fond Billa a Melindy Gates přeorientuje z projektů vakcinace lidstva na projekty „zelené energetiky“ nebo na něco takového.

No, a 14. února oznámil Bill Gates v anonci „Everything you need to know about avoiding the worst Climate Outcomes“ (Vše, co potřebujeme proto, abychom se vyhnuli nejhorším klimatickým následkům) vydání knihy. Ta se nazývá „How to Avoid a Climate Disaster“ (Jak se vyhnout klimatické katastrofě). Z knihy cituji:

„Během několika let jsem se utvrdil ve třech věcech:

  • V zájmu vyhnutí se klimatické katastrofě musíme anulovat emise skleníkových plynů.
  • Je nezbytné rychleji a efektivněji rozvíjet už existující nástroje, jako jsou sluneční a větrná energie.
  • Musíme vyvíjet a aplikovat průlomové technologie, které pomohou dokončit zbývající část cesty:
  • Argumenty ve prospěch nuly byly a zůstávají pevné. Vytýčení cíle jen sníží emise, ale neodstranit je nepomůže. Jediný rozumný cíl je nula“.

Mezi přívrženci teorie „skleníkového efektu“ jsou lidé s různými pozicemi. Jedni předpokládají, že k odvrácení klimatické katastrofy stačí „zmrazit“ emise skleníkových plynů na dnešní úrovni. Jiní mají za to, že je nezbytné snížení celkového objemu skleníkových plynů na bezpečnou úroveň. A jsou „nulisté“ požadující úplnou likvidaci emise skleníkových plynů, a to co nejrychleji.

Bill Gates je „nulista“. Například píše: „Napsal jsem tuto knihu, protože vidím nejen problém změny klimatu. Vidím rovněž možnost tento problém řešit. To není přízračný optimismus. Máme už dvě ze tří věcí, které potřebujeme ke splnění jakékoli velké věci. Za prvé: Máme ambice díky nadšení rostoucího globálního hnutí, v čele s mladými lidmi, hluboce znepokojenými změnou klimatu. Za druhé: Máme velké cíle pro řešení problému, protože stále více národních a místních lídrů po celém světě, se snaží přispět svým vkladem. Teď potřebujeme třetí komponent: Konkrétní plán dosažení našich cílů.“

Z tohoto lze vyvodit, že Gates je přesvědčen, že jeho radikální program dosažení „nuly“ má podporu lidí, zastupujících zájmy globální elity. Pro ně je nezbytný konkrétní plán, „cestovní mapa“. A ve své knize se pokusil o náčrt takového plánu, aby bylo v polovině tohoto století dosaženo kýžené „nuly“.

Stoupenci teorie „skleníkového efektu“ z vědeckých kruhů se dnes velmi aktivizovali. V únoru vyšla kniha „The New Climate War: The Fight to Take Back Our Planet“ (Nová klimatická válka: Boj o návrat naší planety), napsaná americkým klimatologem, profesorem Michaelem Mannem. The Guardian ji anoncovaly 14. února, společně s knihou Gatesovou.

Michael Mann je dnes zřejmě hlavním expertem na téma klimatických změn v USA. Většině lidí jeho jméno nic neříká, ale ti, kteří sledují boj vedený ve světě kolem klimatu, si tuto skandální figuru pamatují. Svého času se ocitl v epicentru světového skandálu Climategate. Koncem roku 2009 unikly z báze údajů oddělení klimatologie Univerzity Východní Anglie soubory s informacemi, včetně elektronické korespondence. Informace, zveřejněné hackery ukázaly, že pracovníci oddělení se zabývali falzifikací. Byla odhalena mezinárodní síť „vědeckých expertů“, podílejících se na formování klimatických falzifikátů. Michael Mann byl jednou z klíčových postav této sítě. A teď, společně s Billem Gatesem a dalšími „klimatickými radikály“, začal strašit klimatickou apokalypsou.

Zdroj: Fondsk.ru

Překlad: st.hroch 20210305

4.9 14 hlasy
Hodnocení článku
Platby

Líbil se vám článek?
Přispějte, prosím, redakci OM na č. ú. 2900618307/2010, nebo přes následující QR kódy.

QR platba 50 Kč

QR platba 50 Kč

QR platba 100 Kč

QR platba 100 Kč

Odebírat
Upozornit na
20 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Feedbacks
View all comments
prozaik
7. 3. 2021 4:40

Problém v náhledu většiny obyvatel na ekologická témata je podobný jako v pohledu na politickou levici. Totální dezorientace vyvolaná leností myslet vlastní hlavou + elementární neznalost historie + rychlé přejímání „módních“ floskulí + eminentní zájem mocných na diskreditaci myšlenek, které by jejich moc a zisky mohly ohrozit. Ta metoda je tak jednoduchá a tak účinná ( a od doby, kdy tištěné bankovky světové měny mají hodnotu sběru i levná ), že už se podařilo těmito „názory“ naočkovat i alternativu ( opozici ) a skutečné reprezentanty obou témat odsunout mimo rozlišovací schopnost veřejnosti. Tím může závod ke dnu a smrti nerušeně… Číst vice »

Bety
Bety
Reply to  prozaik
7. 3. 2021 9:28

Je to fenomén – ŘÍKAJÍ TO PŘECE VŠICHNI a VŠICHNI SE PŘECE NEMOHOU MÝLIT!
Samozřejmě že to neříkají všichni, DOKONCE TO ANI NEMUSÍ ŘÍKAT VĚTŠINA, ale rozhodující je to,
kdo vlastní sdělovací prostředky – pak už ani není třeba nějaké extra manipulace s nimi,
stačí – koho chleba jíš, toho píseň zpívej, investigace, neinvestigace.
A – jak říká autor článku, aby se to nestalo monotónním a tím otravným, stačí střídat
témata, jeden strach vystřídat jiným.

orinoko
7. 3. 2021 6:46

V souvislosti s předmětným článkem jsem jinde zaregistroval nový výraz – inkluzivní kapitalismus.
Zajímavá souvislost. Něco jako – erotická Andula /nafuckovací/, vlastenecký Herrmann, osídlený Mars, nadějný lockdown nebo demokratický Babiš.
Ápropos – s celým stanným právem by se dalo vyjebat vcelku rychle, ale to by tento národ podřadných lemplů musel aspoň trochu myslet.
Stačilo by přestat kupovat všechno, co hňupovo impérium produkuje. A nejen jeho. Ale to by na vyděšené dědky a báby musel dolehnout pud sebezáchovy, což se nestane.
Ve Švédsku se dostavilo první dílčí, ale svým významem obří vítězství:

https://cz24.news/velky-reset-planuje-ruseni-hotovosti-ve-svedsku-se-strhl-necekany-odpor-a-bojkot-bezhotovostnich-obchodu-a-restauraci/

Bety
Bety
Reply to  orinoko
7. 3. 2021 9:35

Vypadá to, že lidé nejsou zas tak hloupí a není to s námi tak beznadějné, když i Švédové, o kterých jsme si mysleli, že mají mozky zcela vymyté, se dokázali vzepřít.

orinoko
7. 3. 2021 7:08

Aby to nebylo jen tak do větru. Když se třetina národa vybleje na tuto produkci, bude celý národ z kvádrů.

https://jsemkokot.cz/agrofert-a-babis-kompletni-seznam-produktu/

orinoko
7. 3. 2021 7:34

Existují aplikace do telefonů Android, které celkem spolehlivě detekují estébákovy nepotraviny načtením čárového kódu (např. “Bez holdingu”).
3 ledna, 2021

Výživná diskuse pod „českým odpadovým svinstvem“ určeným ke konzumaci.

Gatta
Gatta
Reply to  orinoko
7. 3. 2021 8:34

No, on ten holding aspoň zaměstnává lidi a aspoň něco vyrábí – u nás a z našicich surovin. Kvalita – no taková středoevropská. Ale zrušme agrofert a budeme ty stejné „pochoutky“ draze dovážet. Třeba taková firma Mondelez dovede zku…. nejen piškoty Opavia, čokolády Milka, ale snad i destilovanou vodu.A to nejen u nás, ale všude kam vleze. A třeba podle výsledků dTestu, takové Hamé umí udělat ve stejném testu (třeba) paštik současně 1. 5. a předposlední místo. Vše je totiž vyrobeno podle zadání objednatele – velkých obchodních řetězců. Takže domácí stehýnko, nebo dovozové křidýlko ? Nebo se začít zajímat o… Číst vice »

Last edited 3 let před by Gatta
orinoko
Reply to  Gatta
7. 3. 2021 9:02

Zaměstnává lidi, hmm. Nic proti tomu. Teď ještě jaké? A co jim shrne za zbytky. Znám lidi, co od toho lejna utekli a nahradili je ukroboti. Ve svém okolí znám čtyři řezníky. Samozřejmě by neutáhli celkový nápor, ale začal jsem je kupovat. Co čtyři? … snad sedm. Také velkou domácí farmu, kde se produkují sýry, ale také maso. Ke koupi místní a přespolní pivo. Už jsem začal toho nejbližšího kupovat. Např. gotthaj sice výrazně dražší, za to nebyl třetí den zelený. Okolo je spousta malých pekařů. Jeden, aby pokryl poptávku, tak sem k nám dodává jen 2x týdně. To je… Číst vice »

Gatta
Gatta
Reply to  orinoko
7. 3. 2021 9:36

Jo, tu námitku o zaměstnancích beru. Nicméně AF je opravdový koncern, který má od polí, přes vladtní sila, osiva, až po zpracovatelský pruůmysl. A nakrmit velká města to není práce pro pár řezníkú a farmářské trhy. Mimo jiné – v rámci penn* funguje místy maso Novák s výrazně lepší kvalitou produktů i zpracování – za běžné ceny. Pátral jsem po majiteli – tajemném panu Novákovi … nakonec to je německá firma vyrábějící v Nemecku a Maďarsku, která v různých zemích prodává pod místními jmény (například v Maďersku to je maso Arpád …). A jde to … Taky nám vykládá zkuřenosti… Číst vice »

orinoko
Reply to  Gatta
7. 3. 2021 10:02

Upřímně, celé babákovo impérium mám u výfuku. Ale jak už napsal kdosi jinde: Soudě podle výsledků posledního roku Babišovy vlády mám pocit, že nebýt dotací, tak už by ten olala dávno zkrachoval. Kdysi jsem na OM napsal, že blafák míří do vlády především proto, aby si pojistil svoje vlastní zájmy. A na tom se nic nezměnilo. Jedna zavedená pekárna tady u nás nechala lebraka, aby si před bránou honil volební triko. Bylo překoblihováno. Pak lebrak vlezl do provozu – a za kolik to prodáte? To byla sprcha. Odmítli to. A nesli si následky. Jeden z chrámů konzumu přestal odebírat jejich… Číst vice »

Last edited 3 let před by orinoko
Irena
Reply to  orinoko
7. 3. 2021 10:21

No, ono je také třeba zohledňovat globální politiku, která plní svůj určitý plán. To, že je Vietnam mimo, není jeho zásluhou, ale cíli této globální politiky, která je nyní zaměřená převážně na USA a Evropu. Že je USA odstavováno od globálního řízení snad nevidí jen slepý. A je jedno, kdo je u vesla zda Trump nebo Biden, každý z nich jede v tomto směru po svém. Z Číny se stává globální centrum koncentrace řízení, to je také očividné (Já osobně v tom žádný přínos nevidím s jejím sociálním kreditem a trestem smrti /Trestní stíhání může hrozit občanům s koronavirem, kteří… Číst vice »

fajt
7. 3. 2021 7:34

https://www.lidovky.cz/kultura/spravci-pozustalosti-zakazali-vydavani-knih-dr-seusse-jejich-prodej-okamzite-raketove-vystrelil.A210305_143340_ln_kultura_jto – ti idioti začínají pálit i knihy pro děti … otřesné … Rousseau měl recht, lidé si nemohou sami vládnout, jsou přírodně naprosto nedokonalí a umělí … jako corona. ..

orinoko
7. 3. 2021 9:46

Od “ vedle “ se podivně vypařila nekonečná držková. Samozřejmě slouhovská. Nevím proč mám pocit, že právě absolvují školení burešova ideového panelu, jak si počínat od 14,00 na youtube , až začne doomsday. Už včera zkoušeli svoje plky zabalit rádoby vtipností, ale zůstalo jen u trapnosti.

Botičky od Diora
Botičky od Diora
Reply to  orinoko
7. 3. 2021 11:11

Tohle tě zaujme: „Jan Jenkins žil s Alanem Myfieldem osm let, když potkali Jeremy Hodgese alias „nevDana“. Muži se rozhodli, že vstoupí do polyamorního svazku. Po dalších pěti letech se partnerská trojice rozhodla, že by si mohli osvojit dítě. Mimochodem, jeden je psycholog, druhý psychiatr, třetí veterinář. No, potěš pánbůh. Přítelkyně darovala vajíčka, jiná žena nešťastného malého tvorečka odnosila a porodila. Trojice mužů musela podstoupit dlouhou právní bitvu, aby přesvědčila soud, že se mohou stát legálními otci ještě nenarozené Piper. Nakonec se jim to podařilo a Piper se stala v roce 2017 prvním dítětem na světě, které má v rodném… Číst vice »

orinoko
7. 3. 2021 14:23

Opravdu jsem netušil, kam až může dolézt stařecká demence. Myslím, že je čas přehodnocovat soužití s exempláři takového druhu. Separace se jeví jako jedna z možností.

https://tribun.red/2021/03/04/jak-jsem-se-nenakazil/

orinoko
Reply to  orinoko
7. 3. 2021 14:50

Pro Tribuna Tyburn.