Hlavní obsah

Pět podprůměrných výkonů, to se pak nedá hrát, bědoval Kováč po další prohře

Praha

Boj o záchranu mezi elitou se pro fotbalisty Opavy komplikuje čím dál více. V existenčním duelu na hřišti Teplic svěřenci trenéra Radoslava Kováče propadli. Prohra na severu Čech klubu ze Slezska notně přitížila. „Těžko myslet na úspěch s tolika slabými výkony," bědoval Kováč, který během kariéry zažil hlavně bitvy o trofeje a příčky v pohárové Evropě.

Foto: Sznapka Petr, ČTK

Radoslav Kováč.

Článek

Neskrýval jste, jak je pro Opavu souboj v Teplicích důležitý, aby soupeř neutekl z boje o záchranu. Proč jste utkání na severu Čech nezvládli?

Prakticky po třech minutách jsme si vstřelili vlastní gól, nedokázali jsme se srovnat s terénem, hodně jsme ztráceli míče. Apelovali jsme na kluky, aby hráli jednoduše, stejně jako domácí. Prostě kopli míč za obranu. Nejsme schopní dát centr do pokutového území. Buď nedokážeme balon kopnout za obranu vůbec, nebo trefíme prvního protihráče. A vůbec jsme neměli druhý balon v záložní řadě. Byli jsme všude pozdě. A bránění před druhým inkasovaným gólem bylo doslova katastrofální.

Opět jste vyráběli fatální chyby v defenzivě. Čím si opakované individuální selhání vysvětlujete?

Porazili nás dva hráči, na které jsme se chystali. Připravovali jsme se na Moulise s Marešem, kteří umí zápasy rozhodnout. První se prosadil jednou, přihrál na vítězný gól a druhý vstřelil třetí branku. Co k tomu říct...

Byl pro vás velkou překážkou trávník, který je v Teplicích v šíleném stavu?

Je fakt, že jsme z Opavy zvyklí na zcela odlišný povrch. Teplice hrají na tomhle terénu pořád, nám nevyhovoval. Jenže problém nebyl v terénu. Absolutně nám chyběla agresivita.

Očekával jste od hráčů odlišné zaujetí a přístup k tak důležitému duelu?

Z našeho pohledu jsme nastoupili k zápasu o všechno, jenže jsme měli tolik slabých výkonů... Chystali jsme se na zápas, všechno rozebírali. motivovali kluky, ale stejně to nestačilo. Měli jsme pět podprůměrných výkonů. To se pak nedá hrát.

Nestraší vás hrozba předčasného konce angažmá? Nemáte od vedení Opavy pomyslný nůž na krku?

Od klubového vedení žádný tlak necítím. Vytvářím si ho sám, protože mi na záchraně Opavy v lize moc záleží. Pro region je setrvání klubu v první lize moc důležité. Fotbalu se věnuji celý život a vím, že se sestup přijít může. Ale hrozba pádu do druhé ligy mě nestresuje. Stresuje mě, že nejsme schopní bodovat.

Když se podíváte na tabulku, věříte ještě v setrvání Opavy mezi tuzemskou fotbalovou elitou?

Určitě nejsem zlomený, protože zbývá dvanáct zápasů. Ale je jasné, že body nepřibývají. Čekali jsme, že po vítězství v Budějovicích bude reakce jiná. Doma jsme ztratili příliš mnoho bodů i v duelech, které jsme měli dobře rozehrané.

Reklama

Související témata: