Hlavní obsah
Článek

Za výkony ve filmech Svatba mého nejlepšího přítele (1997) a Ideální manžel (1999) si vysloužil nominace na Zlatý glóbus. Má za sebou čtyři dekády ve filmovém průmyslu, přesto si Rupert Everett (61) nemyslí, že je dobrým hercem.

„Až příliš pozdě jsem si uvědomil, že jsem až moc stydlivý. Nikdy jsem se neměl stát hercem, nejsem v tom moc dobrý a nemám rád, když jsem pod drobnohledem,“ přiznal v rozhovoru pro The Times.

Rupert se proslavil s dramatem Jiná země (1984) a kromě výše zmiňovaných zabodoval také ve filmu Další správná věc po boku Madonny. V obou snímcích ztvárnil gaye, sám ale tvrdí, že se narodil jako „ilegální“ gay, protože homosexualita byla v Británii do roku 1967 zakázaná.

Rupert zásadně nesouhlasí s tím, že by homosexuály měli hrát pouze gayové. „Nemyslím si, že by to tak mělo být. Hraní je hraní a je skvělé, když gayové hrají heterosexuály a naopak.“

Jedním z jeho posledních projektů byl snímek Šťastný princ, který zachycuje poslední roky spisovatele Oscara Wilda. Everett v něm ztvárnil hlavní roli, snímek také sám napsal a zrežíroval.

Reklama

Další články

Načítám