Hlavní obsah

Na Grammy zazpívají Billie Eilish, Dua Lipa i Black Pumas. Hosty rozdělí do covid skupin

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Předávání cen Grammy v noci na 15. března nebude virtuální, umělci se fyzicky setkají a budou zpívat. Rozdělí je ale do skupin, uvedli pořadatelé.

Foto: David Peltán

Dua Lipa

Článek

V dlouhém seznamu hvězd najdeme vedle Billie Eilish či Duy Lipy třeba Black Pumas, Cardi B, BTS, Brandi Carlile, DaBaby, Doja Cat, Mickeyho Guytona, Haim, Mirandu Lambertovou, Chrise Martina, Johna Mayera, Megan Thee Stallion, Post Malone a Taylor Swiftovou. Téměř všichni jmenovaní vystupující jsou současně nominovaní.

Ceremonie se odehraje v Los Angeles Convention Center podle přísných pravidel.

„Umělci se setkají, ale přesto budou bezpečně odděleni, aby si navzájem zahráli muziku jako komunita a oslavili hudbu, která nás všechny spojuje,“ uvedli pořadatelé v tiskové zprávě.

Foto: ČTK/AP

Taylor Swiftová

Nominovaní mají právo přivést si hosty, byť v malém množství. Výkonný producent Ben Winston tvrdí, že ve velkém sále budou čtyři pódia a kolem každého z nich se shromáždí malá skupina vystupujících a hostů.

„Vystupující a nominovaní si budou vzájemně publikem, takže je to místnost plná neuvěřitelných hudebníků, bezpečně vzdálených jeden od druhého, a každých 45 minut vstoupí nové čtyři skupiny a ty předešlé čtyři půjdou ven.“

Foto: Lucie Levá

Billie Eilish při svém vystoupení v Praze v roce 2018.

Pořad také připomene význam nezávislých hudebních klubů, které pandemie těžce zasáhla, a jejich zaměstnanců, kteří přicházejí o práci. A tak budou mít zaměstnanci newyorského Apollo Theater nebo nashvillského Station Inn možnost předávat ceny Grammy vítězům.

„Většina cen bude předána skvělými lidmi, kteří tam pracují - barmani, sekuriťáci, lidé, kteří pracují u vchodu. Moc se mi líbí nápad, že Album roku mohou předat takoví lidé,“ dodal.

Všechny ceny budou letos předány najednou, nic se nebude ohlašovat předem.

Reklama

Výběr článků

Načítám