InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Kroužkování ptáků s přednáškou

    pátek 19.4 9:00 - Sýpka u rybníka Topič

  • Multinstrumentální koncert kapely Jablkoň

    pátek 19.4 19:30 - Hospoda U Datla, Blatná

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Emil Švec se usadil v Polsku: Nemám si tu na co stěžovat

POLSKO/MILEVSKO – Svou třetí sezonu v nejvyšší polské soutěži letos absolvoval šestadvacetiletý odchovanec milevského hokeje Emil Švec mladší. Po prvním ročníku vyměnil Cormach Cracovii za trochu skromnější klub MMKS Podhale, který je ale se ziskem 19 titulů u našich severních sousedů historicky nejúspěšnější. V klidném městečku Nowy Targ, kde je hokej největší zálibou a sportem číslo jedna, loni prožil Švec svou nejlepší sezonu kariéry. Atakoval hranici bodu na zápas. Nakonec posbíral v 53 utkáních 48 kanadských bodů (19+29) a byl druhým nejproduktivnějším hráčem svého týmu. Přestože také letos splnil svou roli v týmu a byl třetím nejproduktivnějším hráčem Podhale (37 zápasů, 27 bodů – 12+15), se svými výkony úplně spokojen nebyl.

„Mým osobním cílem byl bod na zápas. V Polsku už jsem byl třetí sezonu, mám tady nějakou pozici a chtěl jsem se zase oproti minulému ročníku o trochu posunout, to se mi nepovedlo. Nějaké body jsem udělal, ale čekal jsem od sebe trochu víc," lituje jeden z lídrů Podhale, které skončilo sedmé v základní části a ve čtvrtfinále nestačilo na druhé Jastrzebie. Nyní plánuje vzhledem k lepší situaci kolem koronaviru v Polsku zůstat, domů do Milevska za rodinou a kamarády se chystá později. Nakloněn je i dalšímu pokračování hokejové kariéry v Polsku.

Sezona pro vás skončila minulé pondělí, už jste se vrátil do Čech, nebo zatím zůstáváte v Polsku?
Momentálně zůstávám v Polsku, měli jsme po vypadnutí krátké volno a teď do konce března ještě trénujeme. Domů se zatím ani nechystám, protože situace v Čechách je kolem koronaviru mnohem horší než tady. Navíc jsem si tu našel také přítelkyni z Polska, takže tady ještě nějaký čas zůstanu. Zatím to vypadá tak, že bych tu byl i přes léto do další sezony, mám v Targu spoustu známých, takže bych tu měl mít i nějakou brigádu, než zase začne hokej. Ale samozřejmě se chci do Milevska za rodinou a kamarády také podívat.

Říkáte, že situace v Polsku je lepší než u nás. S jakými omezeními se soutěž hrála?
To bylo...

Celý rozhovor přineseme ve středečních Milevských novinách!

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace