Forejtek a Lehečka na challengerech prošli do hlavní soutěže

8. 3. 2021, 12:15
Aktuality 5
ATP CHALLENGER TOUR - Devatenáctiletí Jonáš Forejtek a Jiří Lehečka si dnes zajistili start v hlavní soutěži challengerů. Juniorský vítěz US Open Forejtek se kvalifikoval v italské Bielle, kde dnes bude hrát první kolo hlavní soutěže Zdeněk Kolář. Lehečka uspěl v ruském Petrohradu a v hlavní soutěži doplní Víta Kopřivu a Michaela Vrbenského.
Jonáš Forejtek (© Český tenisový svaz)

Forejtek i Lehečka patří k největším českým mladým nadějím a předpovídá se jim velká budoucnost. Na hlavním okruhu ani challengerech se ale zatím 19letým mladíkům nepodařilo nijak výrazně prorazit a oba figurují až ve čtvrté stovce žebříčku ATP, na rozdíl od o rok staršího Tomáše Macháče, jenž včera slavil už svůj druhý triumf na challengerech a premiérový posun do Top 150 světového hodnocení.

Forejtek ani Lehečka si letos ještě nepřipsali jediné vítězství v hlavních soutěžích mimo nejnižší okruh ITF. Další šanci budou mít v tomto týdnu, jelikož oba na challengerech bez ztráty setu zvládli dvoukolovou kvalifikaci.

Forejtek, který za dva dny oslaví 20. narozeniny, si v hale v italské Bielle suverénně poradil s domácím Marcem Micelim (6-1 6-2) a ve finále kvalifikace 6-4 6-1 s nasazenou jedničkou Julianem Lenzem z Německa. Předloňský vítěz juniorského US Open tak v hlavní soutěži doplní Zdeňka Koláře, ten dnes absolvuje utkání prvního kola s Němcem Yannickem Madenem. Forejtek vyzve jiného německého tenistu Tobiase Kamkeho.

Lehečka druhým týdnem po sobě startuje v Petrohradu a tentokrát do hlavní soutěže prošel, když přehrál domácího Ivana Nedělka (6-1 6-3) a dnes 6-4 6-3 Jelleho Selse z Nizozemska. V ruské hale se kromě úspěšného kvalifikanta Lehečky, jehož čeká souboj kvalifikantů s Chorvatem Matijou Pecotičem, představí ještě semifinalista z minulého týdne Vít Kopřiva a Michael Vrbenský.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
EllNino
Dobře, že to po minulém týdnu napravili a oba se dostali do MD ... myslím, že uvidí i motivaci s Tomášovi Macháčovi, který už je přeci jen o nějakých 200 míst výše ...

Jirka má v prvním kole jiného kvalifikanta Pecotice a pak případně Mollekera, který se ale spíše trápí ... čtvrtfinále je tedy hratelné a pak se uvidí

Jonáš je na silně obsazeném challengeru, první zápas sehraje s Němcem kamkem, který býval i ve stovce, ale určitě to je hratelné ....přál jsem si Martina Kližana, ale tohle by možná Jonáš mohl dát :)

Hodně štěstí
Reagovat
Torn
Tak ještě napodobit Tomáše a pomalu vytlačit pana Jiříka. :D
Reagovat
FulnekUltras
panděrič ještě na trávě chytne mízu ;-)))
Reagovat
Torn
No, zrovna spolehat na travnatou sezónu, která je krátká. :D Jiřík si zahrává.
Reagovat
Nenela
Jirka je legenda, ten se jen tak neda smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist