Hlavní obsah

Golfistka Ernstová vyhrála potřetí turnaj na LPGA Tour

Ocala/Praha

Golfistka Austin Ernstová vyhrála turnaj Drive On Championship v Ocale a na LPGA Tour si připsala třetí titul. Poprvé po 14 letech ovládly první tři turnaje roku Američanky. Ernstová navázala na triumfy sester Kordových, Jessica uspěla v Lake Buena Vista a Nelly v Orlandu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Austin Ernstová vyhrála turnaj Drive On Championship v OcaleVideo: sntv

 
Článek

Ernstová zvítězila s patnácti ranami pod par a náskokem pěti ran před krajankou Jennifer Kupchovou. Inkasovala šek na 225 tisíc dolarů. "Rozdíl oproti předešlým týdnům byl, že jsem si věřila, a to stačilo. Bylo zábavné hrát a vědět, že si jdu pro výhru. Tenhle pocit jsem měla poprvé," řekla devětadvacetiletá Ernstová, která poprvé na LPGA zvítězila v roce 2014 v Portlandu a poté loni v Arkansasu.

V polovině turnaje se dělila o vedení Nelly Kordová, ale po nepovedeném víkendu skončila na děleném 28. místě. Její starší sestra Jessica byla osmá.

Na první start na okruhu LPGA v sezoně dál čeká Klára Spilková. Češka se stejně jako v Orlandu do turnaje přímo nedostala a neuspěla ani v pondělní jednokolové kvalifikaci. I pro akci v Carlsbadu od 25. března je zatím náhradnicí.

Reklama