Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Vyškov rozdělí mezi neziskovky milionové dotace

Zastupitelé Vyškova na svém posledním zasedání přiklepli neziskovým organizacím dotace. Celkem z městského rozpočtu poputuje k neziskovkám více než 7,5 milionu korun. Dostane se například na sportovce, sociální služby nebo vzdělávací programy.

Zastupitelé vyškova rozdělili dotace z městského rozpočtu. Na úřad přišlo celkem 86 žádostí od 70 žadatelů, kteří podnikají v neziskovém sektoru. Nejvíc žádostí míří do oblasti tělovýchova a sport, konkrétně 43. „V případě sociálních služeb jsme navýšili dotace o 315 tisíc korun oproti minulému roku. Důvodem je přetrvávající vážnost situace v souvislosti s pandemií, která přináší nejen zvýšenou poptávku po sociálních a zdravotních službách, ale také zvýšené náklady jednotlivých organizací,“ oznámila místostarostka Vyškova Karin Šulcová (ANO). O padesát tisíc víc oproti předchozímu roku jde třeba i do oblasti vzdělání a věda.

Nové oštěpy či výměna oken

Peníze pomohou třeba k pořízení disků, oštěpů či překážek pro Orel jednotu Vyškov, s výměnou oken či dveří v zasedací místnosti sokolovny pro TJ Sokol Hamiltony či s uspořádáním oslav 50. výročí hvězdárny pro Vyškovskou astronomickou společnost. Nerozdělené peníze z programových dotací, konkrétně 230 tisíc korun, poslouží pro posílení jednotlivých dotací v průběhu roku, což je rozdíl oproti schválenému rozpočtu na letošek. 

Zastupitelé rovněž schválili půlmilionovou rezervu na individuální dotace. „Kromě těchto peněz jsme tradičně odsouhlasili rezervu na podporu talentovaných dětí ve výši 100 tisíc korun,“ uvedla Šulcová.

Ohodnoť článek

Autoři

Štítky Vyškov, dotace, neziskovky, peníze, Karin Šulcová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vyškov rozdělí mezi neziskovky milionové dotace  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.