Jarolím prožil hororový soutěžní debut na lavičce Ústí, Arma si z Julisky odvezla nelichotivého bůra

Jarolím prožil hororový soutěžní debut na lavičce Ústí, Arma si z Julisky odvezla nelichotivého bůra

Druhá polovina druhé nejvyšší soutěže odstartovala první březnový pátek na stadionu v jihlavské Jiráskově ulici, kde Vyšehrad překvapivě ukořistil jeden bod. Ve šlágru kola v sobotu Líšeň porazila Hradec Králové 2:1 a posunula se do čela tabulky, Blansko zase zvládlo záchranářskou bitvu s Třincem. Dobrý start do jara potvrdili Prostějov, Chrudim a Táborsko.

Dukla - Ústí:

Kolo se dohrávalo druhé březnové pondělí na dejvické Julisce, kam dorazil třetí tým tabulky Ústí nad Labem, který v zimním okně přebral kouč David Jarolím.

Již po čtrnácti minutách šli hosté do deseti. Stalo se tak poté, co severočeský zadák Lukáš Glöckner stáhl před pokutovým územím unikajícího forvarda Vojtěcha Hadaščoka a viděl červenou.

Pro Armu to ale nebyla jediná pohroma - už za pár chvil se postavil k přímému kopu Daniel Souček a od tyče dostal míč až za zády brankáře Tvrdoně.

Druhá rána pro hosty přišla ve třiadvacáté minutě. Součkův centr z pravé strany se propadl až na zadní tyč k Martinu Chlumeckém, který se dokázal prosadit z těžkého úhlu a Davida Jarolíma na lavičce Ústí rozesmutnil podruhé v utkání.

Třetí branka utkání padla na Praze 6 v šestapadesáté minutě, kdy střídající Lukáš Buchvalek našel devatenáctiletého mladíka Davida Kozla, jenž už moc těžkou práci neměl a zřejmě definitivně rozhodl.

Po hodině hry vyšlo domácímu trenérovi střídání a slovenský útočník Marek Fábry se po patnácti či dvaceti vteřinách na hřišti blýskl čtvrtou brankou, když prostřelil hostujícího brankáře tvrdou ranou na bližší tyč.

Pátou třešinku na dejvický dort přidal šest minut před koncem Mohamed Doumbia, který se zaskvěl výbornou individuální akcí a jen dokonal ústecký zmar.

Více zásadního už se i přes několik dalších nadějných šancí nepřihodilo a Ústí si z metropole na sever odvezlo  nelichotivého bůra. Svěřenci Romana Skuhravého se tak po zasloužené pondělní výhře posunuli s dvaceti získanými body na průběžnou šestou pozici, s tím, že za sebou nechali Viktorii Žižkov.

Vysočina Jihlava - Slavoj Vyšehrad:
Poprvé se skóre měnilo po dvaadvaceti minutách hry, kdy hlavní rozhodčí Cieslar ukázal na značku pokutového kopu za nedovolený zákrok na Michala Ševčíka. Na penaltu se postavil sám faulovaný hráč a byť Babka vystihl směr, na jeho přesně mířený pokus k pravé tyči nedosáhl. Závěr prvního a úvod druhého dějství nevyšel hostujícímu Milanu Králíčkovi. Ve 44. minutě mu byla udělena žlutá za kop do hlavy Červa a ve 46. minutě šel po druhém varování předčasně do sprch, tentorkáte po vzdušeném souboji.

Návštěvě z metropole se povedlo vyrovnat minutu před koncem, o což se po prudké penaltě doprostřed jihlavvské svatyně postaral Pavel Vandas. Jihlavští sice ve třetí minutě nastavení vstřelili zásluhou Patráka druhou branku, ale pískán byl útočný faul domácího souboru a gól nebyl uznán. I když měl Křečkův výběr lepší procentuální držení míče a více střel na branky i mimo ni (9:3, respektive 7:1), body se nakonec dělily.

Líšeň - Hradec Králové:
Ve šlágru kola a souboji prvního s druhým se hrálo o hodně, vědělo se totiž, že vítěz duelu půjde do čela FNL, v případě remízy by lídrem zůstal Hradec Králové. Brněnský stále ne zcela profesionální tým zažil velmi povedený podzim a to se snažil potvrdit i v prvním jarním zápase. A to se mu povedlo.

Proti favoritovi se Líšeň prosadila už v šesté minutě, kdy se trefil někdejší hráč Zbrojovky Brno, prvoligového týmu ze stejného města, Milan Lutonský. Jeho branka se ukázala v prvním poločase jako jediná. Po pauze se Hradec prosadil zásluhou nejlepšího týmového střelce Prekopa, remízový stav ale vydržel pouze do 70. minuty, kdy si outsider vzal vedení zpět na svou stranu. Na trefu Málka už ale Votroci nedokázali zareagovat a Líšeň tak lídra FNL senzačně porazila 2:1 a posunula se tak do čela soutěže! Za momentálního stavu by tak postupovala přímo do první ligy, je ale otázkou, zda by na to brněnský tým měl finance, jak by řešil problematiku stadionu a tak dále. Před sebou má ale ještě jedenáct zápasů.

Blansko - Fotbal Třinec:
O velmi důležité boji se hrálo ale i pár desítek kilometrů severně od Brna, kde domácí Blansko hostilo Třinec Františka Straky. V záchranářském souboji šlo o hodně, oba týmy totiž zažily nepovedený podzim a tři body by nastartovaly jejich jarní formu velmi dobře.

K vítězství mělo po poločase blíže Blansko, tým trenéra Pulpita šel do vedení ve 43. minutě zásluhou stopera Helebranda. Druhý gól zaznamenal poté v 60. minutě další zadák, Martin Sedlo. Potom se už ale skóre neměnilo a Blansko tak porazilo Třinec 2:0!

Žižkov – Chrudim:
Vstup do jarní části sezony výborně vyšel Chrudimi, která porazila Viktorii Žižkov 3:1 a série bez porážky trvá už pět zápasů. Východočechy táhl dvěma góly Petr Rybička. Žižkov čeká na výhru už čtyři zápasy.

Varnsdorf – Prostějov:
I Prostějov začal dobře jarní část a s Varnsdorfem se nikterak netrápil. Trenéra Šustra potěšil dvougólový Kopřiva, ke kterému se přidali Zlatohlávek a Matoušek. Prostějovští v neúplné tabulce jsou na čtvrtém místě. Varnsdorfu patří devátá příčka.

Vlašim – Táborsko:
Velmi důležité tři body veze A tým FC MAS Táborsko z Vlašimi. Jihočeši předvedli na Podblanicku soustředěný, disciplinovaný a odhodlaný výkon, který korunovali gólem v 57. minutě. Hlavou po rohovém kopu se trefil stoper Holiš, jedna ze zimních posil. Krátce předtím gólman hostí Pecháček reflexivně vyrazil šanci Basseyho. Tomu zmařil příležitost včasným vyběhnutím už v první půli. Právě brankář Táborska má velkou zásluhu na importu tří bodů do Tábora. Podal skvělý výkon, který završil v poslední minutě, kdy zlikvidoval šanci Zukala.

Táborsko mělo první příležitost ve 20. minutě, ale s hlavičkou Pince po centru zleva si vlašimský brankář Řehák poradil. Ve 40. minutě pálil sympaticky zdálky táborský Plachý, ale míč zaplachtil vedle levé tyče. Vedle stejné tyče skončil po obrátce trestný kop domácího Blechy. 

Fortuna národní liga, 13. kolo:

FK Dukla Praha - FK ÚSTÍ NAD LAbem 5:0 (2:0)

Branky: 15. Souček, 23. Chlumecký, 56. Kozel, 66. Fábry, 84. Doumbia. ŽK: Faleye, Kovernikov, Fábry - Bílek. ČK: 13. Glöckner. Rozhodčí: Szikszay – Kotalík, Volf.

FK DuklaF. Rada – Ayong, Kovaľ, Kovernikov – D. Souček, Doumbia, Barac, Chlumecký – Hadaščok (C) (65. Kim), Faleye (46. Buchvaldek), David Kozel (65. Fábry).

Ústí nad Labem: Tvrdoň – Strada, Hudec, Glöckner, Písačka (46. Emmer) – Jakš (46. Chodora), M. Bílek (C), Čičovský (69. Černý), Miskovič – Kušej, Gollnack (27. Prošek).

Vysočina Jihlava - Slavoj Vyšehrad 1:1 (1:0)

Branky: 22. Ševčík (pen.) - 89. Vandas (pen.)
Žluté karty: 30. Vlček - 44. Králíček
Červená karta: 46. Králíček (Slavoj Vyšehrad)
Vysočina Jihlava: Křišťál, Vedral, Vlček, Horák – Červ, Lacko – Ritter, Ševčík (73. Arroyo), Selnar (67. Patrák) – Klobása (87. Shudeiwa), trenér: Křeček
Slavoj Vyšehrad: Babka – Stropek, Egert (46. Zaradny), Košút, Schneider – Šandera, Kulig (67. Jakab) – Hezoučký, Procházka (67. Vandas), Černý – Králíček, trenér: Zach
Diváci: 0
Rozhodčí:
Cieslar – Mikeska, Bureš

Líšeň - Hradec Králové 2:1 (1:0)

Branky: 6. Lutonský, 70. Málek - 49. Prekop
Žluté karty: 56. Silný, 62. Kučera, 82. Krška – 55. Prekop, 69. Kateřiňák, 89. Čech
Domácí: Veselý – Jeřábek, Otrísal, Ševčík, Lutonský – Kučera – Pašek, Málek, Matocha (85. Demeter), Krška (90+3. Fall) – Silný (76. Zikl), trenér: Valachovič
Hosté: Vízek – Mejdr, Čech, Donát, Novotný (74. Záviška) – Kateřiňák (74. Samko), Kodeš – Prekop, Dvořák, Vlkanova – Vašulín, trenér: Prášil
Diváci: 0
Rozhodčí: Hrubeš – Melichar, Váňa

Blansko - Fotbal Třinec 2:0 (1:0)

Branky: 43. Helebrand, 60. Sedlo
Žluté karty: 65. Sukup, 71. Machálek (oba Blansko)
Domácí: Halouska – Sedlo, Aggoun, Helebrand, Sukup – Bartolomeu (88. Černín), Kopičár, Lahodný, Ngoma (71. Vlachovský) – Žák (88. Vasiljev) – Machálek (73. Lhotecký), trenér: Pulpit
Hosté: Pastornický – Foltyn, Hýbl (74. Puchel), Janoščín, Celba – Javůrek (74. Šteinhübel), Vaněk (88. Gáč), Samiec (64. Omasta), Habusta, Cienciala (64. Attah) – Tijani trenér: Straka
Diváci: 0
Rozhodčí: Denev – Matoušek, Mojžíš

Žižkov – Chrudim 1:3 (0:2)

Branky: 54. Súkenník - 6. a 28. Rybička, 50. Mužík (pen.)
Žluté karty: Hušek, Švenger, Batioja, Pudil, Zoubele, Auer - Verner, Breda, Čáp, Řezníček
Domácí: Švenger (C) – Řezáč (46. Prebsl), Hušek (73. Muleme), Pudil, Auer – Skopec (55. Nabijev), Súkenník – Jaroslav Diviš (80. Urbanec), Batioja, Zoubele – Mashike Sukisa (80. Pázler), trenér: Oulehla
Hosté: Mrázek (C) – Řezníček, Drahoš, Vencl, D. Hašek (58. Čáp) – D. Breda, Krištof (83. Látal), Verner, Sokol – Mužík (74. Kang-hjon), Rybička, trenér: Veselý
Diváci: 0
Rozhodčí: Hrubeš - Melichar, Váň

Varnsdorf - Prostějov 2:4 (1:1)

Branky: 24. Ondráček, 76. Bláha – 36., 50. Kopřiva, 74. Zlatohlávek, 81. Matoušek
Žluté karty: 53. Zbrožek, 67. Hasil - 52. Koudelka, 55. Omale, 87. Schuster
Domácí: Vaňák – M. Richter, Zbrožek, Hasil – Lehoczki (63. Schön), Bláha (90. Macháček), M. Kubista, Daniel Novák (63. Kazda) – Rudnytskyy (C), Ondráček (75. Kocourek) – Velich, trenér: Drsek
Hosté: Bárta – Machynek (81. Šmehyl), Bala, Schuster (C), Stříž – Omale (81. Spáčil) – Matoušek, Koudelka (89. Jurásek), Kopřiva, Zapletal (89. Langer) – Píchal (69. Zlatohlávek), trenér: Šustr
Diváci: 0
Rozhodčí: Černý – Hurych, Leška

Vlašim - Táborsko 0:1 (0:0)

Branka: 57. Holiš
Žluté karty: V. Svoboda - 41. Boula, 61. Liepa, 90+2. Pecháček
Domácí: Řehák – P. Breda, Broukal, J. Štochl, V. Svoboda (89. Zukal) – Janda (72. Křišťan), Blecha, Průcha (72. Firbacher), Vrána (60. Jurásek) – Dias, Bassey, trenér: Šmejkal
Hosté: Pecháček – Penc, Tusjak, Holiš, P. Plachý (74. Janošík) – Tolno (88. Dybala), Liepa, Pinc, Boula – Almeida (88. Havrda), Čapek (90+1. Provazník), trenér: Golubevs
Diváci: 0
Rozhodčí: Nedvěd – Vaňkát, Slavíček

Kompletní rekonstrukce Julisky neproběhne minimálně do roku 2027. A co rvačka o postup ještě letos?
Náš současný mladý a perspektivní tým má na to, aby klidně vyhrál všech 14 jarních zápasů, tvrdí ředitel Jihlavy
Do třetice všeho dobrého? Tusjak mění Žižkov za Táborsko: Vím, do čeho jdu, musíme co nejdříve uklidnit situaci
Předposlední Táborsko nadále zbrojí. Jeho kádr posílil exžižkovský Gil i nositel slavného dánského jména...