Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Sedmnáctkrát trestaný recividista vytáhl na ulici na muže nůž. Chtěl po něm peníze

Až desetiletý pobyt ve vězení hrozí čtyřicetiletému muži, který má na svědomí loupežné přepadení v Pelhřimově. Na jiného muže dokonce vytasil nůž.

„Muž je obviněný z toho, že ve středu 3. března kolem sedmé hodiny ráno přistoupil na parkovišti na ulici Rynárecká k jinému muži a požadoval po něm finanční hotovost. Při tomto mu slovně vyhrožoval a v ruce držel nůž. Z obavy o život a zdraví mu napadený muž vydal drobné mince, které měl zrovna při sobě a útočník z místa odešel. Ke zranění přepadeného muže nedošlo,“ popisuje Stanislava Rázlová, mluvčí policistů.

Poškozený muž vše následně oznámil na policii a kriminalisté začali pátrat po neznámém pachateli. Na základě zjištěných poznatků a informací druhý den ráno podezřelého muže vypátrali. Jednalo se o čtyřicetiletého muže z Pelhřimovska, který má za sebou bohatou trestní minulost a policejní komisař zahájil jeho trestní stíhání. „Na základě shromážděných důkazů byl muž obviněn ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže,“ uvedl Pavel Nováček, vedoucí oddělení obecné kriminality.

V září 2020 se vrátil z vězení 

Jak se ukázalo, obviněný muž byl již v minulosti pro různorodou trestnou činnost sedmnáctkrát soudně trestán a vykonal několik nepodmíněných trestů. Naposledy byl odsouzen v polovině roku 2017, mimo jiné také pro trestný čin loupeže. Z nepodmíněného trestu se vrátil na svobodu v září loňského roku.

„Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k podání návrhu na vzetí obviněného muže do vazby. Návrh soudce akceptoval a policisté muže eskortovali do vazební věznice. Za uvedenou trestnou činnost mu hrozí až desetiletý trest odnětí svobody. Případ kriminalisté nadále vyšetřují,“ dodala Rázlová.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky recidivista, loupež, napadení, nůž, peníze, Pelhřimov, kriminalita, Pavel Nováček, okres Pelhřimov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sedmnáctkrát trestaný recividista vytáhl na ulici na muže nůž. Chtěl po něm peníze | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.