25.4.2024 | Svátek má Marek


FEJETON: Až všichni na očkování vymřou

9.3.2021

Přemýšlel jsem tuhle, po několika sklenkách na konci roku, co by se stalo, kdyby ta vakcína, kterou se všichni kromě mě v krátkém čase nadšeně naočkovávají, po několika měsících nějak zablokovala nervové signály, například kombinovaným účinkem pegylovaného tenzidu a imunoglobulinů proti podezřelému epitopu obsahujícímu dva proliny vnesené do poloh 986 a 987 spike proteinu (zde, vzdělaný čtenář ovšem může najít i jiné mechanismy vedoucí k hromadnému úhynu důvěřivých občanů).

Všichni kolem byli nadšení stoupenci očkování, a teď by vymřeli. První otázka je, zda by to pro mě bylo dobře, nebo špatně. Manželka sice v očkování nevěřila, ale bála se, abychom nebyli považováni za zpátečník,y a tak se taky naočkovala, i když nerada. Další výhody budou, že nebudu muset vybírat vnuky ze školy a školky. Škoda ale, že náš soused, s kterým jsme pravidelně popíjeli na zahradě pivo, taky věřil – mohli jsme navždy v klidu sedět a pít.

To mě přivádí na další možný problém: co budu pít? Bydlím v malé usedlosti 30 kilometrů od Beer Ševy (pro pokrokového čtenáře zdůrazňuje, že nejde o okupované palestinské území, ale o zcela legální díru uprostřed Negevu). V naší samoobsluze, kilometr od svého domu, snadno získám zásoby na příštích pár měsíců a možná let (a jen blbec hloubá dál), ale tady u nás mají jen izraelské pivo, které sice není nejhorší, ale stavět na něm celou svou budoucnost bych nechtěl.

Mohl bych organizovat s baťohem výpravy do Beer Ševy, kde mají v obchodech české pivo, ale otázka je, kolik unesu. Druhá otázka je, kolik unesu před pitím a po něm – to vše dám do Excelu a podle výpočtu si nadávkuji náklad na sebe/do sebe tam i zpět. Čili tento problém lze řešit. Jiná otázka je, zda budu dost reprezentativním vzorkem celého lidstva, až mě příchozí z jiných galaxií najdou. Pochybuji, lidstvo jsou všichni úplný idioti, ale na druhé straně hromada skleněných lahví a aluminiových plechovek, na níž mě najdou, složením přesně odpovídá plášti této planety (zde).

Předposlední otázka je, zda se nebudu sám na světě nudit. Pravidelný pohyb je důležitým prvkem při rozhánění nudy, dalším je intelektuální činnost. Když sundám batoh, budu psát zprávu pro budoucí paleontology nebo mimozemšťany. Ale jak se tak probírám ze zamyšlení, možná nás na Zemi zůstane víc, pravděpodobně někde v méně proočkovaném zahraničí, a tak těm extraterestriálním kreaturám může podat zprávu někdo jiný, zbytečně bych zabíjel svůj drahocenný čas psaním.

https://www.hegaion.cz/