Sinner v Marseille vyhrál tříhodinovou bitvu a přerušil minisérii porážek

9. 3. 2021, 00:12
Aktuality 1
ATP MARSEILLE - Jannik Sinner, který od triumfu na Great Ocean Road Open v Melbourne dvakrát po sobě vypadl v prvním kole, po boji zvládl vstup do halového turnaje v Marseille. 19letý Ital ve Francii zdolal až po téměř tříhodinové bitvě domácího Grégoire Barrèra.
Jannik Sinner (© AFP)

Jannik Sinner loňskou sezonu ukončil v Sofii ziskem prvního titulu na okruhu ATP a tu letošní zahájil dalším triumfem, když v Melbourne vyhrál generálku na Australian Open (Great Ocean Road Open).

Na úvodním grandslamu roku pak ale vypadl v prvním kole po pětisetové bitvě s Kanaďanem Denisem Shapovalovem a následně v Montpellier podlehl 1-2 na sety Slovinci Aljaži Bedenemu. 

Po sérii dvou porážek 19letý Ital absolvoval další bitvu v 1. kole halového turnaje ATP 250 v Marseille, tentokrát ale již s vítězným koncem. Domácího 115. hráče světa Grégoire Barrèra udolal po bezmála třech hodinách boje 7-6 6-7 7-5. 

Sinner nebyl daleko od dvousetového vítězství, jenže za stavu 7-6 a 5-5 nevyužil brejkbol a Francouz si vynutil třetí sadu. Italský mladík v ní vedl 4-2, ale pak dvakrát po sobě přišel o podání a Bárrere servíroval na postup. Sinner však roli favorita nakonec potvrdil a zápas ziskem posledních tří gamů ukončil.

"Byl to náročný zápas, oba jsme hráli na vysoké úrovni a docela konzistentně. Ve třetím setu jsme se oba dostali trochu pod tlak. On podával na vítězství a po tak dlouhém zápase to nebylo vůbec snadné se vrátit do hry. Jsem proto moc rád, že jsem to nakonec zvládl a mohu si tu zahrát další zápas," komentoval italský vítěz.



O postup do čtvrtfinále si 34. tenista světa Sinner zahraje s dalším domácím vyzyvatelem Hugem Gastonem. 20letý Francouz si na úvod poradil 3-6 6-4 6-1 s Rakušanem Dennisem Novakem.  

Nejvýše nasazenými jsou Rusové Daniil Medveděv a Karen Chačanov, Řek Stefanos Tsitsipas a domácí Ugo Humbert. Už v prvním kole na sebe narazí ve šlágru veteráni Francouz Jo-Wilfried Tsonga a Španěl Feliciano López.

• ATP 250 MARSEILLE •
Francie, tv. povrch / hala , 409.765 eur
pondělní výsledky (08. 03. 2021)
• Dvouhra - 1. kolo •
Sinner (5-It.) - Barrére (Fr.) 7-6(3) 6-7(5) 7-5
Ruusuvuori (Fin.) - Nišioka (8-Jap.) 6-2 4-2 skreč N.
Gaston (Fr.) - Novak (Rak.) 3-6 6-4 6-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
Krisboy
Dnes vzpomínka na nultá léta (tj. slabou éru) : Tsonga vs. Lopez smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist