Počasí dnes4 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Výsledky soutěže Nevěř všemu na netu na téma fake news či hoaxy. Uspěly i děti z Jihlavy

Již podesáté se konala soutěž Nevěř všemu na netu. Ta se, jak již název napovídá, věnuje IT bezpečnosti. Soutěž každý rok vyhlašuje pracovní skupina elektronické bezpečnosti, jež působí na Krajském úřadě Kraje Vysočina. Tématem desátého ročníku byla důvěryhodnost a pravdivost informací na internetu, fake news či podvodné a řetězové e-maily, takzvané hoaxy.

Do soutěže se mohli zapojit jednotlivci i kolektivy ze základních a středních škol v Kraji Vysočina. Soutěžící mohli od září do prosince loňského roku vytvářet videa, plakáty, komiksy, prezentace či deskové hry. Porota složená ze členů pracovní skupiny elektronické bezpečnosti hodnotila celkem 75 soutěžních prací. Do soutěže se zapojilo 105 žáků a studentů.

„Vítězem v kategorii 2. stupně základních škol byl Filip Majer ze ZŠ a MŠ Havlíčkův Brod se svým videem Nevěř všemu na netu, Marie Svobodová, Lucie Štěpánková a Beáta Zemanová ze Základní školy Jihlava, Evžena Rošického 7 se svou deskovou hrou Nevěř všemu na netu a Zdislava Pejchalová, Alena Loubová, Hana Nushartová, Iveta Kališová a Tereza Brázdilová z Gymnázia Vincence Makovského z Nového Města na Moravě se svou prací Harry Potter: Hrdina nebo dealer,“ jmenuje za krajský odbor informatiky Lucie Časarová.

Zapojili se i středoškoláci

Vítězem v kategorii středních škol se staly Beáta Podařilová a Ludmila Pejchalová z Gymnázia Vincence Makovského z Nového Město na Moravě se svým videem Příliš důvěřivá @coolbabcaruzenka, Veronika Borková, Tereza Klapačová, Adéla Bartoňová a Eliška Marie Oravcová ze stejné školy s komiksem Irma ve spárech fake news a Kristýna Beleščiaková a Anežka Jičínská z Gymnázia a Střední odborné školy Moravské Budějovice s karetní hrou Kandidáti.

„Absolutním vítězem se stal Filip Majer ze ZŠ a MŠ Havlíčkův Brod, Wolkerova 2941. Díky Filipově práci získá škola finanční dar v hodnotě 20 tisíc korun,“ dodává Časarová.

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com | Zdroj Kraj Vysočina

Štítky Nevěř všemu na netu, hoax, soutěž, výsledky, internet, bezpečí, Jihlava, Kraj Vysočina, gymnázium, Vincenc Makovský, Havlíčkův Brod, Marie Svobodová, Lucie Štěpánková, Evžen Rošický, Harry Potter

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Výsledky soutěže Nevěř všemu na netu na téma fake news či hoaxy. Uspěly i děti z Jihlavy | Vzdělání | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.