Lehečka a Forejtek si dnes připsali první letošní výhru v hlavních soutěžích challengerů

9. 3. 2021, 11:05
Aktuality 2
ATP CHALLENGER TOUR - Jiří Lehečka se v Petrohradu dočkal svého prvního letošního vítězství v hlavních soutěžích challengerů, 19letý Čech v souboji kvalifikantů porazil Matiju Pecotiče. V ruské hale naopak neuspěl Michael Vrbenský ani Vít Kopřiva. V italské Bielle slaví první letošní výhru v hlavních soutěžích challengerů Jonáš Forejtek.
Jiří Lehečka (© Martin Sidorják)

Jiří Lehečka sice na konci února triumfoval na nejnižším okruhu ITF, ale až dnes se dočkal svého prvního letošního vítězství v hlavních soutěžích challengerů. Zatímco před týdnem v Petrohradu skončil ve finále kvalifikace, na druhé akci v ruské hale ve třech zápasech neztratil jediný set.

V dnešním souboji kvalifikantů si poradil 6-2 7-6(4) s Matijou Pecotičem. Devatenáctiletý český talent předvedl jediné zaváhání na servisu v úvodní sadě za stavu 4-0. Ve druhém setu se sice k žádnému brejkbolu nedostal, ale ani rodák z Mladé Boleslavi ztrátu servisu nepřipustil, ačkoli čelil dvěma brejkbolům. O své druhé kariérní čtvrtfinále na challengerech se utká s nasazenou pětkou Rudolfem Möllekerem.

V prvním kole petrohradského challengeru naopak neuspěl Michael Vrbenský. Jednadvacetiletý Čech nestačil 3-6 1-6 na nasazenou čtyřku a bývalého 56. hráče světa Mariuse Copila z Rumunska. Hned na úvod končí i Vít Kopřiva, který si před týdnem právě v Petrohradu zahrál své premiérové semifinále na challengerech. Třiadvacetiletý Čech prohrál 4-6 2-6 s domácí divokou kartou Jevgenijem Tjurněvem.


Forejtek slaví první výhru v Bielle
Jonáš Forejtek si dnes stejně jako Lehečka připsal své první letošní vítězství v hlavních soutěžích challengerů. Juniorský vítěz US Open 2019, který zítra oslaví 20. narozeniny, v italské Bielle porazil dvakrát 6-3 Tobiase Kamkeho z Německa a úspěšně navázal na kvalifikaci.

Forejtek podobně jako Lehečka dnes pouze jednou ztratil podání, zápas měl jinak pod kontrolou a k postupu, na který potřeboval necelou hodinu a půl, si pomohl osmi esy.

O své premiérové čtvrtfinále na challengerech bude usilovat proti kvalifikantovi Akirovi Santillanovi, nebo nasazené sedmičce Marcovi-Andreovi Hüslerovi.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
EllNino
Dneska na jedničku :)
Reagovat
GaelM
Paráda smile Už to fakt chce, aby se tahle generace začala prosazovat mezi dospělými.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist