InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Oldies Goldies Párty s DJ Hobo

    pátek 29.3 22:00 - Hradní sklípek, Strakonice

  • Velikonoční farmářské trhy s ukázkami pletení z proutí

    pátek 29.3 9:00 - Drahkov

Zobrazit všechny události
 

Jakub Matušík otevřeně o kariéře, roli lídra i odchodu do Brodu. Porve se ještě o postup?

Jakuba Matušíka hokej stále baví a letošní nedohraná sezona ho od pokračování v kariéře neodradila.

Jakuba Matušíka hokej stále baví a letošní nedohraná sezona ho od pokračování v kariéře neodradila.

TÁBOR - V novodobé éře táborského hokeje má útočník Jakub Matušík nezastupitelné místo. Produktivní třiatřicetiletý forvard prožil s mateřským klubem sladké oslavy i bolestné pády. Řadu z nich v roli kapitána a lídra týmu. Ničím neředěné hokejové nadšení proudí i v krvi jeho nejbližších. Manželka Zuzana obohatila roli fanynky a opory svého chotě o působení v ženském týmu HC Mamby a první hokejové krůčky už dělá i čerstvě šestiletý synek Eliáš. Také v současné sportu zapovězené době má Jakub Matušík o náplň svých dnů postaráno. Zaměstnává ho práce finančního poradce, které se věnuje už deset let, a také vrcholící dostavba rodinného domu. A jak zdůrazňuje v následujícím rozhovoru, má jedno vroucné přání: co nejdříve si zase naplno užívat svou životní vášeň.

 

Seniorský dres mateřského klubu z Tábora jste poprvé oblékl už v roce 2006, tehdy jako mladíček působící v juniorce Motoru České Budějovice. Sahají vůbec vaše vzpomínky až tak daleko do minulosti?

Přiznám se, že už si toho moc nepamatuju, ale jednu věc ano: byl jsem nervózní. Pokud si dobře vzpomínám, tak jsem hned první zápas hrál s Arpim (současným koučem A-týmu HC Tábor Arpádem Györim – pozn. aut.). Masakr! Bál jsem se, že mu to budu kazit, protože v té době už tady byl de facto legendou. Chodil jsem na něj, ještě když hrál táta. Myslím si, že jsme tak ale odehráli jen dva nebo tři zápasy a pak se zranil.

Už rok předtím jste spolu s Milanem Gulašem táhl českobudějovický juniorský výběr a měl na kontě i starty v reprezentaci. Jak moc vás mrzí, že z tak výtečné startovní pozice nakonec vzešel jediný start za A-tým v extralize a záhy „jen" štace ve druhé a třetí nejvyšší soutěži?

Nikdy jsem nebyl z těch, kteří by říkali, že nedostali šanci. Asi jsem na to prostě neměl. Nevím. Guli byl už tehdy neskutečnej hráč... A měl obrovskou výhodu: z ničeho si nic nedělal. Ten rok jsme s juniorkou smolně vypadli v semifinále se Vsetínem. Měli jsme super tým a přišly i první pozvánky do reprezentace. To bylo super, navíc nás tam většinou jezdilo z Motoru víc. Mám na to jen pozitivní vzpomínky, a že to nevyšlo někam výš, to se nedá nic dělat.

V následujících sezonách jste ještě hájil barvy Havlíčkova Brodu a Třebíče, ale zároveň už jste uzavíral pevný svazek s táborským týmem. V jeho barvách jste nakonec okusil tři diametrálně odlišné soutěže od první ligy až po krajský přebor. Můžete se za tím obdobím ohlédnout?

V této době to byla v Brodě a Třebíči první liga. Tak nějak jsem se tam plácal, a pak se vždycky vracel po Vánocích do Tábora. Pak se nám tady podařilo postoupit do první ligy a mně...

Celý rozhovor s Jakubem Matušíkem čtěte ve středečním Týdeníku Táborsko.

Diskuse k článku - 2 příspěvky
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
  • Hm 

    Reagovat

     

    Hezký článek, nevím, neznám, nepotřebuji znát každého, kdo se udrží na bruslích a hraje prales.

    Vloženo 9.3.2021 18:52:20

    • Troubo 

      Reagovat

       

      Kdyby blbost nadnášela,udržel by ses na bruslích taky...

      Vloženo 9.3.2021 19:19:53

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace