Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Král vytáhl Pardubice z podprůměru, tým bude trénovat i příští sezonu

Pardubice povede i v příští sezoně jako hlavní trenér Richard Král. Dynamo se domluvilo na spolupráci také s jeho třemi asistenty Davidem Havířem, Petrem Sýkorou a Tomášem Rolinkem.

"Současný trenérský tým splnil to, co jsme od něho očekávali. Od svého nástupu vtiskli mužstvu novou tvář a s jejich prací jsme spokojení. Proto jsme se se všemi členy domluvili na další spolupráci," uvedl sportovní ředitel Dušan Salfický.

Trenérský tým v čele s Králem převzal mužstvo 21. listopadu poté, co byl odvolán Milan Razým se svými asistenty. Pardubice pod vedením nových trenérů obsadily sedmé místo v základní části a postoupily do předkola play-off, ve kterém se utkají s Karlovými Vary.

"Vnímáme to jako ocenění naší práce a jsme za to rádi. Dává nám to větší klid do další práce. Je dobře, že víme, že strávíme s týmem letní přípravu. Vždycky je pro trenéry lepší absolvovat letní přípravu. Mohou díky tomu mužstvo detailněji poznat, připravit si ho ve spolupráci s kondičním trenérem, jak potřebují, a jít od začátku společně do nové sezony," uvedl Král.

Rozhodnutí vedení klubu potěšilo i hráče. "Za celou kabinu můžu říct, že to je dobře. Jak pro vedení, tak i pro nás to byla obrovská vzpruha, když to převzali a potvrdily to výsledky," řekl kapitán Jakub Nakládal.

Ocenil, že Král a spol. dávají příležitost i mladším hráčům. "Jsme tu jedna velká parta, trenéři se snaží být vůči nám hodně otevření, kamarádští, ale nikdo toho nezneužívá. Věřím, že úspěšně navážeme na to, co jsme tu začali, a budeme jen lepší," dodal bývalý reprezentační bek.

Zdroj
ČTK, hcdynamo.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články