Pohárovou cestu Klokanů v Ďolíčku ukončil dvougólový Houska a čtvrtfinálovou jistotu má Sigma

Pohárovou cestu Klokanů v Ďolíčku ukončil dvougólový Houska a čtvrtfinálovou jistotu má Sigma

Druhé březnové úterý se ve Vršovicích utkaly tradiční domácí značky Bohemians Praha 1905 a Sigma Olomouc, které bojovaly o to, aby se zařadily k Plzni, Teplicím, Liberci a Slavii, což jsou jistí čtvrtfinalisté MOL Cupu.

Mladý Višinský připomíná Köstlovi Barnese z Leicesteru. Čeká u něj raketový vzestup jako v případě Simy?

 V ligové sezoně 2020/2021 už mají celky vzájemné zápasy za sebou. Zatímco na Andrově stadionu zvítězil Látalův výběr rozdílem tří branek, letos v únoru se v Ďolíčku zrodila bezbranková remíza.

Poprvé se měnilo skóre již po dvaceti minutách hry, kdy se po centru Pabla Gonzálese odrazil míč k Davidu Houskovi, který se trefil z nějakých osmnácti metrů.

Podruhé se rozvlnila síť šest minut po změně stran a hosté potrestali chybu druhého nejstaršího hráče Fortuna:ligy Josefa Jindřiška. Přes Kryštofa Daňka se dostal míč k Jakubu Yunisovi, jenž našel Martina Hálka. Ten sice nastřelil pouze břevno, nicméně dobíhající David Houska stál na správném místě a připsal si druhou trefu utkání.

Byť se nastavovaly čtyři minuty a Klusáčkův soubor dokázal vytvořit dva nebezpečné závary, více podstatného už se u Botiče nepřihodilo a mezi nejlepších osm mužstev soutěže pronikl tým z Androva stadionu.

Zbylé tři osmifinálové duely proběhnou 17., 26. a 27. březnový den. Nejprve změří síly Sparta s Baníkem, poté narazí Mladá Boleslav na Slovácko a nakonec se Jablonec představí na půdě Vlašimi.

Úterní osmifinále MOL Cupu:

Bohemians Praha 1905 - SK Sigma Olomouc 2:0 (1:0)

Branky: 20. a 51. Houska. ŽK: Hronek - Breite, Gonzáles. Rozhodčí: Zelinka – Dohnálek, Novák.

Bohemians: Bačkovský – Bartek, Köstl (77. M. Dostál), Krch, Vondra – Vaníček (46. Puškáč), Jindřišek (C) (63. Kosek), Květ, Hronek – Keita (77. Bederka), Necid (63. Pulkrab).

Sigma: Mandous – Látal, R. Hubník (C) (68. Poulolo), Beneš, Zmrzlý – P. González (79. Sladký), Breite, Houska, Daněk (85. Nešpor), Hála (79. Mihalík) – Yunis (68. Chytil).

Slavia deseti góly zničila Karlovy Vary, pod Ještědem rozhodla jediná trefa Peška

Domácí pohár? V Doosan aréně nepadla žádná karta a čtyřgólová zápletka poslala do čtvrtfinále favorita