Dědictví války: Drama z poválečného období

Dědictví války: Drama z poválečného období

Tisk

Dědictví válkyRozsáhlý historický román Dědictví války napsala Anika Scott a vydalo jej nakladatelství Ikar. Těšit se můžete na dramatický příběh z poválečného období, který rozhodně stojí za přečtení. Videorecenzi pro vás připravila Lenka Kališová. 

 


 

Název: Dědictví války
Autor: Anika Scott
Překlad: Dana Krejčová
Žánr: beletrie
Vydáno: 2020
Stran: 298
Vydalo nakladatelství: Euromedia Group a.s.
Hodnocení: 80%

Dědictví války

https://www.knizniklub.cz/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Jaroslava Mačková: „Pocit bývá tím základním. Ovšem vedou k němu různé cesty.“

jarka mackova 200Jaroslava Mačková (* 1966) pochází z Černčic na Náchodsku, kde stále bydlí. Vystudovala speciální pedagogii v Hradci Králové. Básnické tvorbě se věnuje již od gymnaziálních studií v Jaroměři. Ale nejen to, psaní ji baví natolik, že do...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Nebaví vás zalévání? Zaměřte se na odolné rostliny

zahrada bez zalevani 200Zahrada bez zalévání je název nové knihy z nakladatelství Kazda. Najdete v ní tipy na chytré zahradničení s rostlinami, které dobře snáší sucho.

 

...

Z archivu...


Literatura

Ti druzí: Mrazivé, děsivé, neodložitelné

Ti druzíMáte rádi napětí? Autorka bestsellerů Kříďák a Jáma C. J. Tudor má pro vás tentokrát pořádně mrazivou dávku děsu. Napínavý psychothriller s názvem Ti druzí vydalo nakladatelství Euromedia Group. 

...

Divadlo

Pejsek a kočička bavili děti první festivalové odpoledne

altDivadelní přehlídka Setkání 2012 Stretnutie není jen o věhlasných divadelních souborech a profláklých tvářích prken, která znamenají svět. Není ani o výhradně dospělém divákovi. Děti jsou ve zlínském divadle vítány, a tak hned první od...

Film

Jarní smršť České televize: Dokument a publicistika

smrst200V první části našeho třídílného seriálu nazvaného „Jarní smršť České televize“ jsme představili stěžejní novinky z české a zahraniční hrané tvorby, jež se na kanálech České televize v současnosti již objevují, nebo jejich čas teprve přijde. V tomto díle...