Nový cyklus portrétů slovenských osobností zahájila Simona Šaturová z bruselské karantény (VIDEO)

Slovenský institut uvádí nový projekt s názvem Slovenské „ateliéry duše“ v Česku. Virtuálně tak chce přiblížit příběhy a životy osobností slovenského původu, kteří dnes pracují převážně v zahraničí. První osobností, na kterou se projekt zaměřuje, je sopranistka Simona Houda Šaturová.
Slovenské „ateliéry duše“ v Česku: Simona Houda-Šaturová

Nový cyklus Slovenského institutu v Praze si dává za cíl virtuálně veřejnosti přiblížit „ateliéry duše“ slovenských osobností, kteří svými nepřehlédnutelnými výsledky práce obohacují zemi, ve které působí, ale zároveň tak přispívají k pozitivnímu obrazu Slovenska jako země nezaměnitelných osobností, které se – nehledě na to, jaká je jejich oblast seberealizace – dokázali prosadit v sousedním i vzdálenějším zahraničí.

Úvodní vydání, které mělo premiéru v neděli 7. března 2021, bylo věnované sopranistce Simoně Houda-Šaturové, která jej natočila během osmidenní karantény v Bruselu, kterou musela podstoupit před natáčením operního představení v Královské opeře La Monnaie. Šaturová se rozhodla každý den karantény natočit video na jedno téma – mluví mimo jiné o svém vzdělání a kariéře, ale také o relaxaci, nebo o tom, proč je důležité umět říci „ne“.

Nejaktuálnější zprávy ze světa hudby přímo do Vaší schránky

[mc4wp_form id="339371"]

Mohlo by vás zajímat


5 2 votes
Ohodnoťte článek
Subscribe
Upozornit na
1 Komentář
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments