Sionko: Rangers to určitě nepodcení, ale pořád si myslím, že Slavia má šanci. Přeju si, aby postoupila

Sionko: Rangers to určitě nepodcení, ale pořád si myslím, že Slavia má šanci. Přeju si, aby postoupila

Jediným Čechem, který si v minulosti zahrál za Glasgow Rangers, je exreprezentant se sparťanskou minulostí Libor Sionko, jenž je v současnosti manažerem národního mužstva.

V kádru Jezdců však příliš dlouho nepobyl. I tak si však připsal v 18 duelech Premiership tři branky a dalších pět vystoupení přidal v tehdejším Poháru UEFA.

"Nemůžu říct, že to byla nejvydařenější sezona. Ale teď už na to vzpomínám v dobrém. Pořád to bylo angažmá ve slavném klubu, na stadionech byla úžasná atmosféra a zlepšil jsem si díky tomu angličtinu. Na druhou stranu třeba potom v Kodani do sebe zapadlo úplně všechno, to angažmá jsem si užíval po fotbalové stránce a spokojená byla i rodina," připomněl čtyřnásobný mistr české nejvyšší soutěže.

Tehdy si ho vybral Paul Le Guen, jenž se do Skotska přesunoval z Lyonu po několika titulech. "Sledoval mě ještě v době, kdy trénoval ve Francii. Ale vyšlo to až do Rangers. Nešlo odolat - tak slavný klub a k tomu trenér, který v Lyonu vyhrál tři tituly za sebou. Rangers chtěli změnit herní styl, hrát víc evropským způsobem, a tak koupili snad 10 nových hráčů. Jenomže start nám nevyšel, ztráta na Celtic narůstala a Le Guen v půlce sezony skončil. To byl i začátek mého konce. Pak už jsem odehrál jen pár zápasů a v létě jsem odešel do Kodaně. Dodneška mě mrzí, že to nevyšlo úplně podle představ. Paul Le Guen po mně chtěl, abych hrál, jak jsem zvyklý. Ale rychle jsem poznal, že tohle nebude fotbal úplně pro mě. Se svojí tělesnou konstitucí jsem to měl určitě těžší. Skotská liga byla vážně tvrdá, ještě dnes mám z jednoho zákroku jizvu. Doma to ještě šlo, ale venku to bylo někdy brutální. Ale později jsem to bral jako cennou zkušenost, která mě zocelila," doplnil na ceskatelevize.cz bývalý hráč Baníku, Třince, Znojma či Austrie Vídeň, jenž ukončil profesionální kariéru v roce 2012.

Postup do čtvrtfinále Evropské ligy přeje českému šampionovi z Edenu. "Přeju Slavii, aby postoupila. Šance vidím fifty fifty. Rangers to určitě nepodcení, protože Slavia v minulém kole vyřadila Leicester, což v Anglii i ve Skotsku rezonuje. Ale pořád si myslím, že Slavia má šanci. Sám jsem zvědavý, jak to v obou zápasech bude vypadat," pronesl webem ceskatelevize.cz citovaný čtyřiačtyřicetiletý funkcionář.

Roofe už by mohl nastoupit, Jacka necháme ještě odpočívat, Tavernier hrát nebude, poodhalil karty Gerrard

Zdroj: ceskatelevize.cz