Peterka ještě na Julisce nevelí: Nemůžu přijít do kabiny a za pár dnů tam všem říkat, co jak mají dělat

Peterka ještě na Julisce nevelí: Nemůžu přijít do kabiny a za pár dnů tam všem říkat, co jak mají dělat

Když dorazil bývalý ústecký kapitán Jan Peterka (30) před pár týdny do Dukly, stal se druhým nejstarším hráčem na Julisce, s tím, že před ním je pouze šestatřicetiletá brankářská jednička dejvické značky Filip Rada.

Úlohy lídra se proto do budoucna nezříká. "Téhle role se nezříkám. Sedí mi to. Ale chce to ještě čas. Nemůžu přijít do kabiny a za pár dnů tam všem říkat, co jak mají dělat. Navíc jsem ještě neodehrál ani jeden zápas a spoluhráče teprve poznávám. Každopádně mi to vyhovuje, v Ústí jsem byl ve stejné pozici. Občas mi kluci dokonce říkali, že to s tím řvaním přeháním," přiznal v interview pro stránky fkdukla.cz svěřenec Romana Skuhravého.

Mezi metropolí a severem Čech zatím stále pendluje. "Teď budu fungovat v tomhle režimu. Uvidíme za pár měsíců. Dukla je skvělá štace. Je to tradiční český klub, který má velké jméno a ambice postoupit do ligy. Jsem moc rád, že můžu být její součástí. Je to pro mě nový impuls a pořád si ještě na některé věci zvykám, mám z toho ale dobrý pocit. Věřím, budeme na jaře úspěšní," pokračoval na klubovém webu kolega Ayonga, Hadaščoka, Kozmy či Kozla.

Ačkoliv už je součástí klubu více než měsíc, na ostrý soutěžní start stále čeká a u kanonády nad Ústím nad Labem (5:0) kvůli problémům s kotníkem chyběl. "Bohužel mám nějaké problémy s kotníkem. Dukla o tom věděla, když jsem přicházel z Ústí, není to žádná novinka. Nevím, kdy dokážu nastoupit. Snad je to jen otázka týdne nebo dvou. Uvidíme. Hrozně mě mrzelo, že jsem nemohl nastoupit už proti Armě, ale nedalo se nic dělat. Musím se připravovat tak, abych byl co nejdříve zpátky," zakončil na fkdukla.cz Peterka.

Aktuálně šestý tým FNL, který ztrácí na vedoucí Líšeň jen šest bodů, půjde opět do akce v sobotu 13. 3. na hřišti lépe postaveného Prostějova. Peterka přijde o tento duel, nicméně šance na domácí zápas s Blanskem žije...

Glosa Honzy Rajnocha: Kačaraba potřebuje pravidelnou zápasovou praxi, Filla bych nevyloučil. Ve 2. lize nejvíc věřím pořád Hradci


Zdroj: fkdukla.cz