V dalším pokračovaní seriálových tipů se podíváme na téma superhrdinů, konkrétně z univerza DC. Jak má Marvel slušné filmy, jeho seriály pokulhávají. K DC můžu řict přesný opak: filmy (vyjma Wonderwoman) slabší, seriály lepší. 

Přestože jsem většinu z nich sledovat přestal, minimálně ty první řady jsou vždy solidní. Podíváme se na další várku seriálů s objektivně vysokým hodnocením, i když sám jim dávám zpravidla trochu nižší. Ale proč ne: možná vás zaujmou na delší dobu, než mě. Ale jednu věc musím pochválit hned ze začátku: crossovery mají fakt povedené. 

Flash

flash.jpg

První řada je výborná. Týpek je sympaťák a dostane důstojného padoucha. Mezitím se pomalu seznamuje se svými schopnostmi, které nejsou jenom rychlý běh, jak jsem si původně myslel: určitě to není jen studentík, co vezme nohy na ramena. První tři řady jsou víceméně to samé dokola: jeden arcipadouch napříč sérií, k tomu další různě sympatičtí nebo nesympatičtí epizodní zloduši. Ale zatím to pořád funguje a seriál mě tady stále bavil. Ve čtvrté řadě začala jít kvalita rapidně dolů, abych Flashe definitivně zanechal svému osudu v řadě páté...

Akční superhrdinský scénář se neobejde bez toho, aby tam občas někdo umřel. Jenže z našeho hrdiny se stala ufňukaná mánička, která by mouše neublížila - i když se jí ta moucha snaží zabít rodinu. No dobrá, dejme tomu. Ale když mám padoucha na zemi, tak ho prostě knockoutuju pěstí do palice a super rychle odnesu do superpadoušského vězení, než se probere. Ale to né. Jakože aspoň 2x to mohl v té páté řadě udělat, než jsem to nadobro zaříznul. 

Hodnocení CSFD: 75%
Moje hodnocení: první 3 řady jsou super
Profil na CSFD

Arrow

arrow.jpg

Arrow je přesný opak Flashe. Temný mstitel se nezastaví před ničím a za sebou nechává zástup mrtvol. Aspoň prvních několik sérií se nese v tomto duchu. Než to začnou tvůrci kombinovat tak, až to úplně překombinují... Ve čtvrté sezóně je navíc hlavní zloduch prostě regulérní kouzelník, co se navíc neumí jmenovat a k tomu má pedofilní melír. Bez něj by byla řada o 100% koukatelnější a možná bych měl i lepší dojem z těch následujících.

Jenže pak se do toho začne míchat politika, ze mstitele je člen policie, pak starosta, a co asi - nemůže své nepřátele pohodlně likvidovat. A co hůř, už ani sám nechce. Ale když člověk přeskočí 4. řadu s trapným kouzelníkem, ještě se na to dívat dá. Ale potom v nějaké 6. - nebo já už ani nevím - seriál přeskočí několik let do budoucnosti a děj přestane dávat jakýkoli smysl. A tady jsem skončil s Arrowem. 

Hodnocení CSFD: 73%
Moje hodnocení: stejně jako u Flashe, první 3 řady super
Profil na CSFD

Supergirl

supergirl.jpg

Supergirl rozhodně není alternativa Supermana pro holky, jak se může z názvu zdát. Protože pak by tam asi nedali hlavní hrdinku, co je tupá a sexy. Superkoc je takový nejklidnější seriál z Arrowverse. Něco se děje, akce i příběhů z linie soukromé je tu tak akorát a celkově je to příjemné. Je tu spousta mimozemšťanů i sekundárních zápletek, takže taková oddychová podívaná.

Jenže... Pak se to celé s prominutím podělá. Tvůrci do toho začnou míchat politiku, rasizmus, uprchlickou krizi, všemožná definovaná i nedefinovaná pohlaví... A stane se z toho jeden velký spletenec korektních blábolů. Jako kdybych chtěl sledovat podobná témata, pustím si existenciální drama z prostředí byzantské střední školy země čtvrtého světa, kde neuznávají pohlaví ani jedno. Ale já chtěl roztleskávačku, co mi nakope pr*el. 

Hodnocení CSFD: 58%
Moje hodnocení: pouze první 2 řady 
Profil na CSFD

Legends of Tomorrow

legends.jpg

Čtvrtý seriál z dílny DC už je trochu víc odlehčený, a právě humorné prvky jsou důvod, proč jsem od něj ještě neupustil. V hlavních rolích se představí odpadlíci z prvních 2 seriálů a Rory z Doctora Who. Naše skvadra vedlejších hrdinů cestuje časem napříč minulostí a snaží se napravit různé anomálie, které vznikají ať už samovolně nebo cíleně. Cestování časem je tu totiž hlavní téma a nejspíš díky tomu jsem u seriálu, jako u jediného, vydržel. I když na poslední řadu se teprve chystám.

Bohužel i sem začnou míchat kouzelníky a jinou fantasy havěť, nicméně prvky trapné jsou rovnoměrně doplněny o prvky humorné, a tak se to dá snést. Připojí se k nim totiž Constantine, kterému jeho vlastní seriál po první řadě zrušili. Samotného Constantina jsem vydržel sotva dva díly, protože z jeho přízvuku má člověk chuť si zavést žiletku do ucha, ale mezi Legendama je snesitelný, dokonce i sympatický.

Hodnocení CSFD: 66%
Moje hodnocení: člověk se musí hodně povznést nad všechny ty nesmysly, ale pak je to fajn
Profil na CSFD

Crossovery

nazi-supergirl-2.jpg

Seriálů z Arrowverse je ještě trochu víc, jako například Batwoman, ale to už z nějakého důvodu nemám potřebu ani zkoušet. Naproti tomu crossovery jednotlivých seriálů si zmínku zaslouží, protože je mají opravdu nadupané. Ty z prvních řad Arrowa a Flashe jsou prostě krásné, kdy můžeme sledovat, jak se jednotliví hrdinové seznámili. Z alternativního vesmíru k nám také dorazí Supergirl se dvěma S a Flash se dvěma blesky. A vezmou s sebou kopec nesmyslné, ale chytlavé zábavy. Nevýhoda samozřejmě je, že některé příběhy se prolínají přes všechny 4 seriály a občas je fakt těžké se zorientovat. Ale stojí za to. Co umí Marvel ve filmech, umí DC v seriálech.

Hodnocení CSFD: 
Moje hodnocení: hloupé, ale zábavné a návykové
Seznam crossoverů