InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Gump – jsme dvojka - promítání filmu

    Čtvrtek 28.3 16:00 - Biograf Kotva Lidická 2110, České Budějovice

  • Basstard Beatz w. Magenta & Tony P

    Čtvrtek 28.3 21:00 - Klub K2 Sokolský ostrov 1, České Budějovice

Zobrazit všechny události
 

Petice obyvatel Měšic nebyla zbytečná. Rychlost kolem Svaté Anny se sníží

TÁBOR – Obyvatelé táborské místní části Měšice požadovali peticí opětovné zavedení rychlosti 80 km za hodinu u křižovatky s odbočkou na sv. Annu. Vzhledem k častým dopravním nehodám a bezpečnosti dopravy usilují o navrácení padesátky. Ta tu byla před rekonstrukcí křižovatky.


„Na základě našeho požadavku a jednomyslné podpory rady města Tábora vyhověla Policie České republiky společně s ŘSD požadavkům osadního výboru Měšice na snížení maximální povolené rychlosti z 80 na 50 kilometrů za hodinu," informuje předseda osadního výboru Milan Jůza. „Zbývá dokončit procesní kroky a odstranit značky s osmdesátkou. Děkuji touto cestou za spolupráci radě města, odboru dopravy a všem, kteří sbírali podpisy pod petici a podpořili přímo či nepřímo naše úsilí," dodal předseda osadního výboru.

Dalším krokem ke zlepšení dopravní situace v Měšicích je snaha osadního výboru o druhý výjezd ze Svaté Anny. „I na tom budeme pracovat a věříme, že to v budoucnosti přispěje k dalšímu zvýšení bezpečnosti silničního provozu a občanů Měšic," dodává předseda Jůza.

Diskuse k článku - 25 příspěvků
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
« Novější příspěvky 1 2  | Starší příspěvky »
  • Vladimír Šíp 

    Reagovat

     

    Po odchodu Petrové, bych rád věřil, že se starosta Štěpán Pavlík se probere k lepšímu. a dá dohromady alespoň napojení Vožické na D3. Cca za 1,5 roku jsou volby, tak je třeba něco předvést. Jinak to snížení rychlosti je OK..

    Vloženo 12.3.2021 20:26:23

    • hlídač 

      Reagovat

       

      Ona již odešla a kam? Já myslel, že jí kamarádi na radnici rádi zaměstnají. Byla by přeci škoda takovou pracovnici ztratit.

      Vloženo 12.3.2021 21:28:00

    • anonymní čtenář 

      Reagovat

       

      Pane Šípe, jste pro to, aby kolem Vašeho bydliště se jezdilo 20 km/h? Já jo, protože na komunikacích kolem Vás jezdí mladí řidiči ze soukromého gymnázia s auty od tatínků. Ti nedodržují pravidla. Jak máme kolem Vás bydlet s malýma dětmi???

      Vloženo 13.3.2021 17:09:15

  • Jirka 

    Reagovat

     

    Je až neuvěřitelné kolik arogantních hlupáků žije v Měšicích a kolik mají nemyslících přisluhovačů. Kdyby jim opravdu šlo o bezpečnost tak na výjezdu ze sv.Anny a Měšic osadí značku přikázaný směr jízdy vpravo,protože na obou koncích krátké rovinky je možné bezpečně změnit směr. Každý normální člověk ví,že za mlhy nebo sněžení je i 50 km rychlost moc, obvzlášť na 4 pruhové silnici.Určitě je lepší dojet na kruháč u Mašáta nebo na mimoúrovńovou křižovatku u hřbitova a neriskovat pro ušetřených 300m životy lidí včetně vlastního. Pokud na to nemají čas nebo peníze na benzín tak by mohli poprosit úžasného pana hejtmana a ŘSD aby jim udělali propojení ze sv.Anny na zmíněnou křižovatku u hřbitova a z točny autobusů na kruháč u Mašáta, který je hned vedle. Místo toho šikanují každého, kdo jede jen okolo. Je zajímavé, že si toto neuvědomuje ani jinak rozumný p. Dědič a nebo právě protože, ....! Co na to policie? Pomáhá a chrání, jen nevíme komu a jak.

    Vloženo 12.3.2021 18:46:54

  • rodilý Táborák 

    Reagovat

     

    V křižovatce se vůbec nic nezměnilo, naopak je to ještě nebezpečnější. Neukáznění řidiči stále a ještě ve větší míře odbočují doleva jak od hřbitova tak od Mašátů, neboť rekonstrukce jim to zjednodušila. Takže s padesátkou to budou mít ještě pohodlnější. Příští petice bude zřejmě o STOPCE na I/3.
    Před rekonstrukcí byla na hlavní osmdesátka.

    Vloženo 12.3.2021 15:47:26

  • Realista 

    Reagovat

     

    Navrhuji uzavřít celou I/3 mezi hřbitovem a "Mašátem" a povolit tam vjezd pouze obyvatelům Sv.Anny!Transitní doprava se může v budoucnu vrátit na opravenou Budějickou!

    Vloženo 11.3.2021 22:23:37

    • anonymní čtenář 

      Reagovat

       

      To Vám teda pěkně děkuji. Ta opravená Budějovická, která se už zase začíná sypat - propadené kanály, porušený nový asfalt.

      Vloženo 12.3.2021 12:56:30

      • anonymní čtenář 

        Reagovat

         

        když už se sype, tak při brzké opravě bude nasypáno, t.j. koloběh přirozenosti

        Vloženo 12.3.2021 14:34:00

  • anonymní čtenář 

    Reagovat

     

    Takhle to dopadá, když se rychlostní čtyřproudová komunikace vybuduje středem obce. Připomínám, že v osmdesátých létech na jejím místě stálo asi šest rodinných domů, které byly zbourány. Diletantismus už tenkrát vládl Táboru.

    Vloženo 11.3.2021 15:17:46

« Novější příspěvky 1 2  | Starší příspěvky »
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace