Jediným oficiálním manželem Jitky Vodňanské byl právě Jan, se kterým mají syna Tomáše (43). A právě ten dnes oznámil skon svého otce, který po dvou dnech podlehl covidu. I po rozvodu a mileneckém poměru s prezidentem Havlem měli s Janem mezi sebou krásný vztah.

„Dodnes se máme rádi, říká mi Luisinko, já jemu Ušíne. I když na začátku to nebylo jednoduché, on neměl vůbec vztah k dětem. Když byl Tomášek malý, řekl mi: „Od šesti do sedmi, Luisinko.“ Jako že se bude starat hodinu denně. Pak se to ale přehouplo a po rozvodu měl s Tomášem krásný vztah. To byly synovi čtyři roky. Jan měl u nás normálně své kupičky věcí, žádná střídavá péče jako dneska. Staral se o syna u nás doma,“ svěřila se v rozhovoru pro Lidovky.cz Jitka, která se o poměru s Havlem rozepsala v knize „Voda, která hoří“. V jejím bytě se tak potkával její exmanžel s milencem.

VIDEO: Kubišová nazpívala novou Modlitbu pro Martu: Speciálně pro film Havel.

Video
Video se připravuje ...

Kubišová nazpívala novou Modlitbu pro Martu: Speciálně pro film Havel. Bontonfilm

„Nakonec se tam začali potkávat i s Václavem (Havlem) a všechno to nějak fungovalo. On je ten Jan něčím takový nevinný. A podobnou nevinnost měl v sobě i Václav. Takové to až dětské vidění světa spojené se zvídavostí. Ač je to skoro neuvěřitelné, Václav s Janem vůči sobě opravdu neprojevovali žádnou nevraživost,“ dodala zakladatelka muzikoterapie, která s prezidentem byla těhotná! Zatímco jeho žena Olga jí navrhla život ve třech, Havel ji poslal na potrat, a tak se stalo.

VIDEO: Havel míří do kin: První diváci mluví o hereckém výkonu roku.

Video
Video se připravuje ...

Havel míří do kin: První diváci mluví o hereckém výkonu roku. Bontonfilm

Před potratovou komisi s těhotnou milenkou však odmítl jít s odůvodněním, že mu zrovna v ten den přivezou na Hrádeček fůru trámů a odvezou pohovky k čalouníkovi. Místo toho napsal potratové komisi prohlášení. A na závěr nebohou Jitku »povzbudil« větami: „Hlavu vzhůru! Nejsi ani první, ani poslední! Ber to sportovně!“

VIDEO: Dagmar Havlová: Letos budu bez dovolené, nechci přenášet zmutované viry!

Video
Video se připravuje ...

Dagmar Havlová: Letos budu bez dovolené, nechci přenášet zmutované viry! Hana Hoschlová, Lukáš Červený

Vztah s Havlem trval i po smrti Olgy Havlové (†62). Ale pak přišla Dagmar (67). „Jiti, já jsem se oženil. Vzal jsem si Dášu,“ řekl Vodňanské po drátě, čímž definitivně po 14 letech ukončil jejich velmi důvěrný vztah. „Bylo zbytečné něco vysvětlovat. Už byl někdo úplně jiný. Oba konce drátu zůstaly němé. Nebyl to ani rok, co Olga umřela…“ vzpomíná Vodňanská v knize.

Zatímco Jitka se už nikdy nevdala, muži jejího života do toho opět praštili. Havel si vzal Dagmar a Vodňanský Ivanu (58).

VIDEO: Lucie Bílá po vyléčení z covidu-19: Každému přeju, aby to prožil jako já.

Video
Video se připravuje ...

Lucie Bílá po vyléčení z covidu-19: Každému přeju, aby to prožil jako já. David Turek, Jan Jedlička

Fotogalerie
29 fotografií