Jablonec nad Nisou: Respirátory byly rozebrané během hodiny

11.03.2021 14:51

Během jedné hodiny byly rozebrané respirátory, které město Jablonec nad Nisou získalo ze státních rezerv prostřednictvím Potravinové banky Liberec. Ze stejného zdroje minulý týden město rozdávalo chirurgické roušky určené pro pohyb venku.

Jablonec nad Nisou: Respirátory byly rozebrané během hodiny
Foto: VolbyJablonec.cz
Popisek: Silueta Jablonce nad Nisou

„Respirátory byly určené seniorům, kterým jsme je rozdávali po pěti kusech. Děkujeme všem, že si pro ně přišli a chovali se při převzetí příkladně dle platných opatření,“ říká náměstek primátora pro oblast sociální David Mánek s tím, že pokud by město získalo další dodávku respirátorů, výzvu k jejich vyzvednutí zopakuje.

Anketa

Věříte léku ivermektin?

66%
7%
hlasovalo: 15207 lidí

Část respirátorů si ze zaslaného množství od státu převzala jablonecká městská policie. Stává se totiž, že při svých pochůzkách hlídky potkávají starší lidi, kteří nemají žádnou ochranu nosu a úst. Jako se to stalo 8. března u přehrady, kdy hlídka upozornila na chybějící ochranné prostředky seniorku na procházce. Ačkoliv ji napomínali, žena zaslala na MP poděkování za vstřícné zacházení strážníků:

„Musím je pochválit. Práci dělají dobře. V této době to nemají lehké. Svým způsobem jsou stateční. Mě mrzí, jak se lidé sami sebe bojí, vyhýbají se sobě navzájem. Díky své neposlušnosti jsem si aspoň popovídala. Pravda, hoši spouštěli hrůzu, ale mají to v popisu práce,“ psala „dopadená“ seniorka, bývalá zdravotní sestra, která neměla respirátor, roušku, ani žádnou jinou ochranu. „A právě takový lidem bychom rádi ten respirátor dali hned na místě. Nyní už budeme na podobné situace připravení,“ připomíná ředitel MP Jablonec nad Nisou Michal Švarc.

Celkem do Jablonce z potravinové banky dorazilo 6 850 respirátorů. „Tisíc jich město předalo úřadu práce, tisíc jsme rozdali seniorům žijícím v městských bytech zvláštního určení, 350 prostřednictvím jsme ZUŠ předali jabloneckým akademikům seniorského věku a pět set právě městské policii,“ vypočítává Martina Rosenbergová, vedoucí odboru sociálních věcí a zdravotnictví jabloneckého magistrátu. Čtyři tisíce zbylých respirátorů si ve středu dopoledne senioři v přízemí radnice rozebrali během hodiny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

10:23 Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

Olomouc provoněly tvarůžkové speciality. Festival byl rekordní co do počtu prodávajících i návštěvno…