Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Kjaer zmrazil Old Trafford a zajistil AC remízu. Krok do čtvrtfinále udělal Arsenal či Ajax

Ve druhé minutě nastaveného času přišli o vítězství fotbalisté Manchesteru United. V úvodním osmifinále Evropské ligy s AC Milán remizovali 1:1 a před odvetou na San Siru je v lepší pozici soupeř z Itálie. Výhru doma si naopak připsal Ajax, konkrétně 3:0 nad Young Boys Bern, nebo Tottenham 2:0 nad Dinamem Záhřeb. Venku naděloval Arsenal, který porazil Olympiakos 3:1.

Utkání Manchester United - AC Milán
zdroj: ZUMA autor: Andrew Yates

Lepší vstup do ostře sledovaného utkání na Old Trafford měl tým z Apeninského poloostrova, který v úvodní čtvrthodině dopravil dvakrát míč do sítě brankáře Hendersona. Jak trefu Leaa z 6., tak Kessieho z 12. minuty však rozhodčí pro ofsajd, respektive hru rukou neuznali. Domácí pak mohli naopak udeřit šest minut před přestávkou, ale Maguire trefil po rohovém kopu zblízka jen tyč.

"Red Devils" se dočkali až ve druhé půli, kdy skóroval pohotovou hlavičkou osmnáctiletý útočník Amad Diallo. Mladý talent z Pobřeží slonoviny zaznamenal první gól za United při své první střele v rudém dresu, a to pět minut poté, co vystřídal Martiala. Ve věku 18 let a 243 dní se stal též nejmladším mimobritským střelcem United v evropské soutěži.

Když už se zdálo, že to bude branka vítězná, naskočil si ve druhé minutě nastaveného času na Kruničův rohový kop Simon Kjaer a srovnal. Domácí tím přišli nejen o nadějný náskok do odvety, ale též o šňůru 503 minut bez inkasovaného gólu.

Vedení 1:0 neudržel ani Arsenal, který po prvním gólu Martina Ödegaarda a pozdějším zaváhání záložníka Ceballose a zásahu El Arabiho hrál ještě 11 minut před koncem nerozhodně na hřišti Olympiakosu. Poté ale rozhodl důraznou hlavičkou Gabriel a v závěru zajistil favoritům dvoubrankový náskok před odvetou Elneny.

Uspěl i další londýnský tým Tottenham, jenž zdolal Dinamo Záhřeb 2:0. O obě branky se postaral kanonýr Harry Kane, který už má na svém kontě v této sezoně 26 gólů. Stejným rozdílem uspěla i Granada proti norskému Molde.

Čisté konto udržel také AS Řím - doma jasně porazil Šachtar Doněck 3:0. Na úvodní branku Pellegriniho navázali ve druhé půli El Shaarawy a Mancini.

Stejnou porážku veze ze hřiště Ajaxu Amsterdam i přemožitel Leverkusenu s Patrikem Schickem - Young Boys Bern. Nizozemský tým zaznamenal všechny své góly v poslední půlhodině zápasu, kdy se postupně trefili Klaassen, Tadič a Brobbey.

Výhodu domácího hřiště naopak nevyužilo Dynamo Kyjev, jež prohrálo s Villarealem po trefách dvou španělských obránců Torrese a Raula Albiola 0:2.

Úvodní utkání osmifinále fotbalové Evropské ligy:

Manchester United - AC Milán 1:1 (0:0)
Branky:
50. Diallo - 90.+2 Kjaer.

Dynamo Kyjev - Villarreal 0:2 (0:1)
Branky: 30. Torres, 52. Albiol.

Ajax Amsterdam - Young Boys Bern 3:0 (0:0)
Branky:
62. Klaassen, 82. Tadič, 90.+2 Brobbey.

AS Řím - Šachtar Doněck 3:0 (1:0)
Branky: 23. Pellegrini, 73. El Shaarawy, 77. Mancini.

Olympiakos Pireus - Arsenal 1:3 (0:1)
Branky: 58. El Arabi - 34. Ödegaard, 79. Gabriel, 85. Elneny.

Tottenham - Záhřeb 2:0 (1:0)
Branky: 25. a 70. Kane.

Granada - Molde 2:0 (1:0)
Branky: 26. Molina, 76. Soldado. ČK: 71. Ellingsen (Molde).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články