V Torontu jsem chytil tričko, vypráví Hrabák. S maskou vyhrál i cenu

Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

Mládežnické Příběhy masek pokračují v Kladně, kde Jan Hrabák vyrůstal a ve svém grafickém dílku to dává hodně najevo. Do modro-bílé kombinace patnáctiletému gólmanovi zapadlo i Toronto, které si oblíbil přímo v aréně.

Honzo, vy máte na helmě všude Rytíře. Je pro vás znak klubu hodně důležitý?
Na Kladně jsem od mala a vlastně jsem nikde jinde nikdy nechytal. Znak je hezký a mám tam k němu malou i tu starou Poldinku. Ti malí Rytíři na pozadí vlastně ani nebyli zamýšlení, ale dal jsem panu Korálovi volnou ruku, takže on to tam takhle dal. Podobně to potom bylo i dresech áčka, ale já jsem to měl před nimi.

A modro-bílou kombinaci byste si zvolil vždycky?
Modrá je moje oblíbená barva už od mala, takže mám rád i modro-bílou. Navíc i můj oblíbený tým u Toronta má takové barvy.

Foto: Archiv Jana Hrabáka

Jak jste si oblíbil zrovna Maple Leafs?
V roce 2017 jsem byl v Torontu, protože jsme tehdy letěli s rodinou do Kanady. Táta jezdil závodně na běžkách a potřeboval udělat ještě jeden zahraniční závod, aby měl nějaký titul. Letěli jsme na sedm dní do Ottawy a na sedm potom do Toronta, kde jsme byli jako turisti, jezdili jsme po památkách a na hokeje. Při zápase jsem tam chytil tričko a od té doby to mám jako oblíbený tým.

Proč jste si vybral na masku zrovna Henrika Lundqvista?
Je to můj největší dětský vzor, který mě inspiroval svým jedinečným stylem chytání. Až do teď je pro mě významný. Chytá hezky, ale asi bych nedokázal chytat jako on, protože by to moje třísla asi nevydržela. On má strašně dobrou reakční dobu, takže je zatažený a roztažený v brance a stejně to chytí. Můj styl je od pohledu takový líný, ale já se snažím.

Foto: Archiv Jana Hrabáka

Co všechno máte na zadním krytu?
Úplně dole mám přezdívku Hans, kterou jsem dostal na Kladně asi v sedmé třídě, od kdy se se mnou táhne. Pak tam mám jedničku, což je číslo, které mám celý život, pět Rytířů a černobíle zase znak Toronta a ještě jednou Henrika. Je to tam jenom na zpestření, protože to z dálky není úplně vidět.

Vy jste s maskou vyhrál i nějakou cenu, viďte?
Minulý rok, když jsme v deváté třídě hráli Sev.en Hockey Cup, každý jsme si tam vyfotil helmu a já jsem tam s ní něco vyhrál, což mi udělalo radost. Navíc jsem na tomhle posledním turnaji udělal i svůj dosavadní největší úspěch, když jsem byl vyhlášen nejlepší brankářem turnaje a porazili jsme s nulou Litvínov, který měl nejlepší tým žákovské ligy.

Foto: Archiv Jana Hrabáka

Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz