Hlavní obsah

Dalšího uhynulého orla našli na Tachovsku, případ šetří policie

Právo, pab
Kladruby

Policisté řeší další případ podezřelého úhynu orla mořského. Našel ho tento týden náhodný kolemjdoucí poblíž Kladrub na Tachovsku. Pták neměl žádné známky poranění. Příčinu smrti určí veterináři až po pitvě.

Foto: Záchranná stanice živočichů

Mrtvý orel na Tachovsku.

Článek

„Jde o dospělého samce. Tělo už bylo v částečném rozkladu. „Na místo jsme přivolali policii, která zajistila stopy i samotného orla a začala s vyšetřováním,“ uvedl vedoucí Záchranné stanice živočichů v Plzni Karel Makoň.

Za poslední měsíc jde už o třetí případ úhynu orla mořského, který zaměstnává policii. Začátkem února našli ochránci přírody čtyři mrtvé dravce u Velkého Boru na Klatovsku.

Orly na Strakonicku otrávil rybníkář, tvrdí obžaloba

Krimi

O dva týdny později pak dalšího v okolí obce Sedlice v chráněné krajinné oblasti Brdy.

V obou těchto případech zvířata pozřela otrávenou návnadu. Pitva prokázala stopy po nervovém jedu karbofuran.

Otrávený orel z Brd zmizel před příjezdem policistů. Ti hledají svědky

Krimi

U případu z Velkého Boru ochránci zvířat vypsali odměnu na dopadení pachatele. „Stále platí, že jsme schopni zaplatit klíčovou informaci, která by vedla k odhalení a usvědčení pachatele trávení. Za dosavadní informace děkujeme, ale bohužel tam není žádná taková, která by se dala použít a přinesla něco, co ještě nevíme. Každopádně peníze na rozluštění tohoto případu máme a jsou připraveny řádově v desítkách tisíc korun,“ uvedl Makoň.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám