Blümel přepsal historii a musí platit. Měl jsem to raději poslat do rohu, směje se

Foto: Ladislav Adámek, hcdynamo.cz

12. března 2021, 13:05

Adam Joska

Druhý zápas předkola play off mezi Pardubicemi a Karlovými Vary byl ve znamení gólových hodů, Dynamo jedenácti přesnými zásahy stanovilo nový historický rekord v počtu gólů v jednom utkání play off. „Radost v kabině byla opravdu velká, užívali jsme si to už v průběhu zápasu, ale samozřejmě jsme nemohli povolit,“ říkal po výhře 11:3 Matěj Blümel, jenž dvěma brankami přepsal historický milník.

Energie vstoupila do utkání dobře, jenže při svých šancích ztroskotala na dobře chytajícím Milanu Kloučkovi. Východočeši potom odstartovali kanonádu využitými přesilovkami a ani je nemuselo mrzet, že jim nebyla uznána první trefa. Ve 23. minutě vedli už neuvěřitelných 9:1, poté kanonáda polevila.

„Bylo těžké se dále motivovat. Říkali jsme si v kabině, že i když dáme gólů kolik dáme, tak bychom měli stále hrát jako za stavu 0:0. Hlavně jsme nechtěli dostat góly, hrát dobře do obrany a pomoct gólmanovi. Další trefy už byly navíc,“ popisoval mladý pardubický útočník poměrně netradiční průběh zápasu.

Jak zmínil po zápase také pětibodový Tomáš Zohorna (2+3), i za vysokého vedení je potřeba zůstat nohama na zemi. „Do půlnoci si to užijeme, ale už v pátek máme trénink, jedeme do Varů a budeme se soustředit na třetí krok, protože jak se říká, ten poslední je vždycky nejtěžší. Pojedeme to tam zvládnout,“ zavelel Blümel.

Dvacetiletý útočník Dynama se postaral o desátý a jedenáctý gól svého týmu, díky jeho trefám tak padl historický rekord v počtu branek týmu v jednom utkání play off. To se neobejde bez příspěvku do týmové kasy. „Tak jsem tam za dvojku, možná za trojku. Jsem to možná měl poslat do rohu,“ říkal s úsměvem a nadsázkou.

„Já si dělám srandu, jsem za to samozřejmě rád, protože je fajn, když takhle každá lajna dá gól. Když se daří, je to super pro sebevědomí. Doufám, že v tom budeme pokračovat a vyhrajeme už ten třetí zápas,“ přeje si Matěj Blümel.

Sestřih utkání

Východočechy táhla za vysokým vítězstvím útočná formace Kousal – Zohorna – Camara, která se postarala o šest branek. „Ti tři se hledali, až se našli. V podobném věku a na vrcholu kariér. Trenér je dal do kupy, pak vidíme to, co předvedli v tomto utkání. Je to super pro tým,“ okomentoval spolupráci ofenzivních es Dynama.

Talentovanému útočníkovi, jakým je Matěj Blümel, mají takto kvalitní hráči co předat a i díky jejich práci si i ostatní více věří. „Jasně, vidíme kluky, jak se jim daří, tak je to super pro tým a zároveň nás to ještě více motivuje, chceme se jim přirovnat a pak to dopadne jako to dopadlo v tomto zápase.“

Přestože svěřenci trenéra Richarda Krále zvítězili osmibrankovým rozdílem, v play off gólový rozdíl v jednotlivých zápasech nehraje roli, vždy se začíná od nuly a jde o jednotlivá vítězství. K postupu do čtvrtfinále chybí Dynamu jedno, ale rozhodně jej v sobotu na ledě karlovarské Energie nečeká nic lehkého.

„Vary jsou zkušený tým a myslím si, že je trenér nějak nabudí. Víceméně to pro ně může být poslední zápas sezony, takže to určitě nebude lehké a bude to podle mě nejtěžší zápas celé série. My na to budeme připravení a pojedeme to tam zvládnout,“ věří v úspěšný konec série Blümel.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz