Poruba jde do trháku! Další tři série srovnány

Foto: Lukáš Bajgar, hcporuba.cz

Litoměřice, Ústí nad Labem i Slavia zvládly páteční odvety a série předkola Chance ligy vyrovnaly na 1:1. Naopak Poruba může už v neděli slavit postup do čtvrtfinále.

Poruba jde do trháku

Prostějov šel do play off s tristní formou, se sedmi porážkami v zádech. V obou utkáních proti Porubě přesto Jestřábi svému soupeři vzdorovali.

V obou utkáních dlouho vedli.

V obou utkáních ale nezvládli závěr.

A teď jsou na pokraji vyřazení.

Poruba po první třetině prohrávala 0:2, ještě v 54. minutě to vypadalo na prostějovské vítězství. Jenže v krátkém sledu Ostravané průběh zápasu otočili. Vítěznou trefu obstaral Radek Pořízek.

HC RT TORAX PORUBA – LHK JESTŘÁBI PROSTĚJOV 4:2 (0:2, 1:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 31. Hudeček (Pořízek), 54. Szathmáry (Korkiakoski, Stloukal), 57. Pořízek (Urbanec, Endál), 60. Kanko – 8. Mrázek (Bartoš), 16. Drtil (Bartoš).
Rozhodčí: Vrba, Šudoma – Novák, Bartek.
Vyloučení: 2:2.
Využití: 1:1.
Střely na branku: 37:29.
Stav série: 2:0.
HC RT TORAX Poruba: Muštukovs – Teper, Žovinec, Szathmáry, Kozák, T. Voráček, Urbanec – Sikora, Hudeček, Endál – Korkiakoski, T. Jáchym, Stloukal – Hotěk, Toman, Kanko – Špaček, Raška I, Pořízek. Trenér: Suchánek.
LHK Jestřábi Prostějov: Bláha – Hrdinka, Piegl, Drtil, P. Krejčí, Matyáš, Staněk – Mrázek, Bartoš, Hrníčko – Motloch, Chlán, Gago – M. Novák, T. Kaut, T. Jandus – Vachutka, Janeček, Antoníček. Trenér: Šejba.

Slavia udeřila v závěru, Michaljlov má nulu

Fanoušci u internetového streamu čekali na gól podobně dlouho jako český občan na vyřízení stavebního povolení. Až v 57. minutě, v době, kdy se zdálo, že se půjde do prodloužení, rozhodl 44letý veterán Jaroslav Bednář. I na stará kolena ukazuje, že je mužem pro rozhodující okamžiky. Druhá branka sešívaných už padla do prázdné branky. Za zmínku tak stojí především výkony obou brankářů: Martin Michajlov předvedl 25 zákroků a udržel nulu a Pavel Jekel chytil 34 z 35 slávistických střel.

SK HORÁCKÁ SLAVIA TŘEBÍČ – HC SLAVIA PRAHA 0:2 (0:0, 0:0, 0:2)

Branky a nahrávky: 57. Bednář (Vlček, Šmerha), 60. Ondráček.
Rozhodčí: Dědek, Koziol – Zídek, Otahal.
Vyloučení: 4:4.
Bez využití.
Střely na branku: 25:36.
Stav série: 1:1.
SK Horácká Slavia Třebíč: Jekel – Chalupa, Nedbal, Tejnor, Zukal, Vodička, Furch – Šťovíček, Bittner, Psota – Křehlík, Nedvídek, Kratochvil – Beránek, Michálek, Ferda – Krliš, Malý, Oščádal – Hrubec. Trenér: Barvíř.
HC Slavia Praha: Michajlov – T. Duda, Sedlák, Jeřábek, J. Říha, D. Krejčí, J. Novák, Buchta –Vlček, Vampola, Šmerha – Kafka, Jaroslav Bednář, Kuťák – M. Ondráček, Poletín, Kružík – J. Doležal, Šteiner, Pšenička. Trenér: Říha mladší.

Bojovnost! Ústí uspělo na Lapači

Ústí nad Labem ukazuje, že nemusíte mít v týmu hvězdy. Že se dá uspět i díky ohromné bojovnosti. Po čtvrteční prohře na nájezdy by se mohlo zdát, že Slovan smolná porážka zlomí.

Nestalo se tak!

Ústí nad Labem makalo i o den později, hráči padali do střel, další fantastický výkon předvedl mladý brankář Petr Hamalčík. A je z toho těsná výhra 2:1!

Vsetín se tak ocitá v problémech. O víkendu pojede do Ústí nad Labem, kde se nikomu letos nevyhrávalo lehce. Právě díky domácí pevnosti se Slovan kvalifikoval do play off. A teď bude moct díky domácí pevnosti vyřadit Vsetín.

VHK ROBE VSETÍN – HC SLOVAN ÚSTÍ NAD LABEM 1:2 (1:2, 0:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 13. R. Vlach (Kucharczyk, Štach) – 11. Klikorka (Matějček), 13. D. Sklenář (Protasenja, Š. Havránek).
Rozhodčí: Ondráček, Květoň – Kreuzer, Polonyi.
Vyloučení: 7:4, navíc Vítek (Vsetín) 5 minut plus do konce zápasu.
Využití: 1:0.
Střely na branku: 35:24.
Stav série: 1:1.
VHK ROBE Vsetín: Gába – Smetana, Ondračka, Hryciow, Bartko, Kudělka, Štach, Š. Jenáček – Březina, Pechanec, Gorčík – Babka, R. Vlach, R. Půček – Hořanský, Kucharczyk, Vítek – L. Bednář, A. Zeman, Berger. Trenér: Stantien.
HC Slovan Ústí nad Labem: Hamalčík – Š. Havránek, J. Drtina, Klikorka, Vladimír Brož, Vacík, Vala, M. Voženílek – Trávníček, Vrdlovec, Severa – Tůma, Matějček, O. Bláha – D. Sklenář, Protasenja, Grim – Jouza, Costa, M. Bláha. Trenér: Mach.

Vyrovnáno, Král vychytal nulu

Litoměřice vstupovaly do play off v ohromném laufu, hned v prvním utkání ale přišla facka. Do vedení v sérii se totiž dostal Sokolov, po výhře v prodloužení.

Úvodní utkání dost ovlivnilo vyloučení Matěje Berana do konce zápasu. Nejproduktivnější hráč základní části se v pátek vrátil do litoměřické sestavy a získal jednu asistenci.

Hrdiny utkání ale byli jiní: Tomáš Svoboda, Lukáš Stehlík (oba 1+1) nebo brankář Tomáš Král, který udržel čisté konto, předvést přitom musel hned 43 zákroků. Utkání se zlomilo v rozmezí 49. až 50. minuty, kdy Litoměřice odskočily soupeři z 2:0 na 4:0. 

HC STADION LITOMĚŘICE – HC BANÍK SOKOLOV 4:0 (0:0, 2:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 21. T. Svoboda (Jánský, Baláž), 24. J. Holý (Miškář, M. Beran), 49. Válek (T. Svoboda, L. Stehlík), 50. L. Stehlík (Jánský, Válek).
Rozhodčí: Zubzanda, Kostourek – Belko, Kokrment.
Vyloučení: 5:6.
Využití: 2:0.
Střely na branku: 36:43.
Stav série: 1:1.
HC Stadion Litoměřice: Král – Marcel, Baláž, Výtisk, J. Holý, Kremláček, Jebavý, Háva – M. Beran, Miškář, Procházka – L. Stehlík, Válek, T. Svoboda – Berka, Urban, Konečný – Jindra, Jícha, Jánský. Trenér: Bruk.
HC Baník Sokolov: Neužil – Kadeřávek, A. Rulík, Přindiš, Poizl, J. Pohl, Březák, Tureček – Křemen, Vitouch, Kropáček – Švec, T. Rohan, D. Tůma – Vracovský, Kverka, Jiskra – Hašek, Vrána, Prymula. Trenér: Hamara.

Další program předkola play off Chance ligy

Neděle 14. března – 3. zápasy:
16:00 HC Slovan Ústí nad Labem – VHK ROBE Vsetín
16:00 HC Slavia Praha – SK Horácká Slavia Třebíč
17:00 LHK Jestřábi Prostějov – HC RT TORAX Poruba
17:00 HC Baník Sokolov – HC Stadion Litoměřice

Pondělí 15. března – případné 4. zápasy:
16:00 HC Slovan Ústí nad Labem – VHK ROBE Vsetín
17:00 HC Baník Sokolov – HC Stadion Litoměřice
17:00 HC Slavia Praha – SK Horácká Slavia Třebíč
18:00 LHK Jestřábi Prostějov – HC RT TORAX Poruba

Středa 17. března – případné 5. zápasy:
17:00 HC Stadion Litoměřice – HC Baník Sokolov
17:30 VHK ROBE Vsetín – HC Slovan Ústí nad Labem
17:30 HC RT TORAX Poruba – LHK Jestřábi Prostějov
17:30 SK Horácká Slavia Třebíč – HC Slavia Praha

Další termíny play off Chance ligy

Čtvrtfinále: 19., 20., 23., 24., případně 26., 28. a 30. března

Rytíři Kladno – nejhůře postavený vítěz předkola
HC Dukla Jihlava – druhý nejhůře postavený vítěz předkola
HC ZUBR Přerov – druhý nejlépe postavený vítěz předkola
HC Stadion Vrchlabí – nejlépe postavený vítěz předkola

Semifinále: 2., 3., 6., 7., případně 10., 12. a 14. dubna
Finále: 17., 18., 21., 22. případně 25., 27. a 29. dubna

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz