Druhý nejlepší střelec extraligy! Mrkněte na body Filipa Přikryla

Nyní upírá plzeňský talent Filip Přikryl všechny myšlenky k probíhající sérii předkola s Olomoucí. Základní část Tipsport extraligy ale završil (nejen) jako nejproduktivnější junior. Podívejte se na všechny jeho branky a nahrávky!

Přikryl nasbíral v základní části třináct bodů za deset gólů a tři asistence. To by na první pohled nebyla nijak závratná suma. 

Jenže musíte vzít v úvahu, že odehrál pouze třicet utkání a na ledě netrávil moc času – průměrně jen deset minut na zápas.

A to už staví jeho výkony do úplně jiného světla. Mezi hráči s více než deseti starty zaujímá fantastické druhé místo v počtu branek za šedesát minut hry (2,00), hned za jejich vládcem Matějem Stránským (2,15)!

Zajímavostí je i to, že ani mezi vrstevníky nebyl Přikryl zdaleka nejaktivnějším střelcem. Stačilo mu pouhých třicet ran, proměnil tedy každou třetí. Znovu: famózní úspěšnost!

Nejvíc se mu povedla bitva se Zlínem na začátku prosince, těsně před odjezdem na kemp české dvacítky, kdy nasázel hattrick. Za deset minut ve hře...

A ještě jeden důkaz o zakončovacích schopnostech účastníka mistrovství světa: Ač nejlepší junioři sbírali v předešlých sezonách mnohdy více bodů, od dob Tomáše Hertla – tedy za posledních osm sezon – dosáhl na dvouciferný počet branek už jen Dominik Lakatoš.

Začátkem února si Filip Přikryl vysloužil ve Škodovce nový dvouletý kontrakt. Při použití jednoduché matematiky, víře v další proges i větší prostor na ledě pro plzeňského odchovance je na místě vyslovit nahlas troufalou úvahu.

Pokud by příští ročník odehrál celý, proč by nemohl atakovat hranici dvaceti gólů?

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz