Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

AS Řím vyhořel s Parmou, Ronaldo oslavil jubileum hattrickem

Parma na domácím hřišti překvapivě porazila ve 27. kole italské ligy pátý tým tabulky AS Řím 2:0. Souboj sousedů v tabulce zvládla lépe Boloňa, se Sampdorií Janov si poradila 3:1. Inter Milán zdolal FC Turín 2:1. Druhý turínský celek Juventus si snadno poradil s Cagliari 3:1, všechny tři góly vstřelil Cristiano Ronaldo, který nastoupil k 600. ligovému zápasu. AC Milán podlehl Neapoli 0:1.

Jakub Jankto v dresu Sampdorie
zdroj: PA autor: Jonathan Moscrop

Ronaldo se prosadil už v desáté minutě hlavou, následně proměnil pravačkou penaltu a 57. hattrick v kariéře završil v 32. minutě křížnou střelou levačkou. Nejlepší ligový střelec tak odpověděl na kritiku po úterním vyřazení Juventusu v osmifinále Ligy mistrů, což i naznačil po třetí brance gestem do televizní kamery.

Ronaldo vstřelil svůj druhý nejrychlejší hattrick v kariéře, rychleji nasázel tři branky jen v roce 2015 ještě v dresu Realu Madrid proti Espaňolu (20. minuta). "Stará dáma" zůstává na třetí příčce a na vedoucí Inter ztrácí deset bodů, má ale zápas k dobru.

Inter se na výhru natrápil

Inter se proti Turínu v úvodním poločase trápil a stejně jako v prvním vzájemném utkání v sezoně nevystřelil ani jednou na branku. Po změně stran otevřel skóre z pokutového kopu druhý nejlepší střelec soutěže Romelu Lukaku, záhy ale srovnal po rohu Antonio Sanabria.

Rozhodnutí přinesla až Martínezova hlavička z 85. minuty. Argentinský útočník dal 14. branku v sezoně, čímž už 11 kol před koncem vyrovnal svou bilanci z loňského ročníku. Inter je i díky přínosu nejproduktivnějšího útočného dua Serie A o devět bodů v čele před městským rivalem AC, který večer přivítá na svém stadionu Neapol. Turín zůstává v sestupovém pásmu.

Sampdoria popáté bez výhry, Atalanta čtvrtá

O úspěch Boloně se postarali především Mattias Svanberg s Musou Barrowem, kteří si připsali gól a asistenci. Za Sampdorii se prosadil pouze Fabio Quagliarella, který potvrdil devátým gólem v sezoně pozici nejlepšího střelce týmu. Osmatřicetiletý útočník nastoupil k 400. utkání v Serii A, tolik startů má v tříbodové éře na kontě pouze sedm dalších hráčů.

Český záložník Jakub Jankto nastoupil v základní sestavě Sampdorie a odehrál 69 minut, než ho vystřídal Manolo Gabbiadini. Janovský celek nevyhrál popáté v řadě a zůstává jedenáctý. Boloňa se v neúplné tabulce posunula hned za svého dnešního soupeře.

O vítězství Bergama rozhodl dvěma trefami Mario Pašalič, o zbývající zásah se postaral Luis Muriel a se 16 góly se posunul na třetí místo pořadí střelců. Za hostující tým v závěru snížil Roberto Piccoli. Spezia natáhla sérii bez vítězství na pět zápasů a od pásma sestupu ji dělí šest bodů.

Generálka na Ligu mistrů se zdařila Atalantě, která porazila 3:1 Spezii a posunula se v tabulce na čtvrtou pozici, která zaručuje účast v Lize mistrů. Atalanta, kterou příští týden čeká po úvodní porážce 0:1 odveta osmifinále Ligy mistrů s Realem Madrid, je čtvrtá. Na kontě má 52 bodů, stejně jako třetí Juventus.

Lazio si s Bergamem spravilo chuť 

Sedmé Lazio Řím udolalo 3:2 poslední Crotone a po třech nezdarech za sebou konečně zvítězilo. Lazio dvakrát vedlo po gólech Sergeje Milinkoviče-Saviče a Luise Alberta, ale hosté brankami Simy vždy vyrovnali. Na Caicedovu branku z 84. minuty však odpovědět nedokázali.

Římané, kteří v předchozích třech zápasech prohráli - v Lize mistrů s Bayernem Mnichov a v Serii A s Boloňou a Juventusem - jsou v tabulce sedmí se ztrátou jednoho bodu na pohárové pozice. Šestá Neapol má ovšem zápas k dobru. Crotone je s 15 body poslední a od příček zajišťujících záchranu ho dělí sedm bodů.

Italská fotbalová liga - 27. kolo:

Lazio Řím - Crotone 3:2 (14. Milinkovič-Savič, 39. Alberto, 84. Caicedo - 29. a 50. z pen. Simy), Bergamo - Spezia 3:1 (54. a 73. Pašalič, 55. Muriel - 82. Piccoli), Sassuolo - Hellas Verona 3:2 (4. Locatelli, 51. Djuričič, 81. Traoré - 43. Lazovič, 79. Dimarco), Benevento - Fiorentina 1:4 (56. Ionita - 8., 26. a 45.+1 Vlahovič, 75. Eysseric), FC Janov - Udine 1:1 (8. Pandev - 30. De Paul z pen.), Boloňa - Sampdoria Janov 3:1 (27. Barrow, 41. Svanberg, 70. Soriano - 37. Quagliarella), FC Turín - Inter Milán 1:2 (70. Sanabria - 62. Lukaku z pen., 85. Martínez), Parma - AS Řím 2:0 (9. Mihaila, 55. Hernani z pen.), Cagliari - Juventus Turín 1:3 (61. Simeone - 10., 25. z pen. a 32. Ronaldo), AC Milán - Neapol 0:1 (49. Politano)..

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články