Hlavní obsah

Nejzábavnější závodní hry do vašeho mobilu

Foto: Feral Interactive

Díky pokročilým technologiím si dnes můžete zábavné hry užít v pohodlí mobilu a není nutné kvůli tomu kupovat konzoli nebo počítač

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jsou zkrátka dny, kdy se vám skutečně nic nechce. Ať už kvůli únavě, plánovanému relaxu, nudě nebo jen účelové lenosti, výsledky vychází více méně stejně – neděláte nic. Co si takhle zahrát nějaké hry? Ovšem ne na počítači, ale pěkně v pohodlí mobilního telefonu. Dali jsme pro vás dohromady výběr těch nejzábavnějších se závodní tematikou.

Článek

Současné mobilní telefony už mají totožné (ne-li větší) výkony jako stolní počítače či herní stanice vyráběné před několika lety. Technika dokonce pokročila natolik, že není problém připojit k zařízení skrze technologii Bluetooth bezdrátový ovladač a hrát vybrané videohry v komfortu podobném dospěláckým konzolím typu PlayStation nebo Xbox.

Dnes jsme pro vás dali dohromady několik zábavných závodních aplikací dostupných pro Apple iOS nebo Android, které umí porazit nudu, případně nahnat špetku adrenalinu do vašich žil.

GRID Autosport

Pokud toužíte po reálném simulátoru s arkádovými prvky, detailním propracování jednotlivých modelů, funkční fyzice a opravdu velké dávce závodních tratí, mrkněte na GRID Autosport. Mimo klasických okruhů hra nabízí ještě různé režimy, například drift, demolici, pouliční události nebo vytrvalostní jízdy. Aplikaci hladce rozjedete na vybraných zařízeních s Apple iOS i Android a zaplatíte za ni do 290 Kč (bez dalších mikrotransakcí, vše už máte v ceně).

Foto: Feral Interactive

GRID Autosport

Real Racing 3

Studio Electronic Arts je svými hrami profláknuté asi stejně jako pizza v Itálii. Další z reálných simulátorů vám otevře cestu k formulím, supersportům, ale i k obyčejnějším sporťákům. Real Racing 3 se zaměřuje spíše na čisté závodění, podpořené multiplayerem, šampionáty či soutěžemi na čas. Aplikaci lze stáhnout a hrát zcela zdarma, ovšem abyste svůj postup v rámci kariéry zrychlili, nabízí se vynaložit finanční prostředky za koupi různých balíčků, a to v hodnotách od 25 Kč po klidně 2 490 Kč.

Foto: Electronic Arts

Real Racing 3

Need for Speed: Most Wanted

Znovuzrozená klasika, původně známá především z počítačů nebo konzolí. Hra obsahuje asi čtyřicítku unikátních aut a možnosti udělat v rámci virtuálních závodů dusno také policii, která se vás bude snažit sundat všemi dostupnými prostředky. Vaším cílem je stát se nejhledanějším závodníkem v celé oblasti. Za tuhle legraci zaplatíte necelých 130 Kč, nicméně uvnitř hry jsou připraveny další mikronákupy (79 Kč až 649 Kč), umožňující rychlejší postup příběhem.

Foto: Electronic Arts

Need for Speed: Most Wanted

Asphalt 9: Legends

Jakkoli epicky může tato série znít, musíme předem upozornit, že jde o arkádovou oddechovku pro masy. Připravte se totiž na více než 60 supersportů, divoké kaskadérské kousky, litry oxidu dusného a na za uši přitaženou zemskou gravitaci. Produkt firmy Gameloft je sice zdarma, ovšem balíčky in-game nákupů skrývají položky za dvacku anebo také za skoro 5 300 Kč.

Foto: Gameloft

Asphalt 9: Legends

Hill Climb Racing 2

Na první pohled vám může tahle animovaná aplikace připadat dětinská, ovšem jde o jednu z nejnávykovějších oddechových her, co navazuje na úspěchy prvního dílu. Dvojka samozřejmě nabídne nová vozidla, tratě, možnosti úprav a různé režimy včetně multiplayeru. Co je cílem? Jezdit, skákat, točit se, sbírat virtuální měnu, a hlavně se bavit. Stažení je zdarma, ovšem dodatečným obchodním nabídkám (19 Kč až 2 400 Kč) či reklamám se během bezplatného hraní nevyhnete.

Foto: Fingersoft

Hill Climb Racing 2

Mario Kart Tour

Kníratý Ital je známý především z Nintendo her, nicméně už od roku 1981 stoupá na žebříčcích popularity výše a výše. Není tedy divu, že mimo zachraňování princezen musí oblíbenec v montérkách zvládat ještě závodit. Nejnověji v sérii nazvané Kart Tour, kde se vydává objevovat závodní tratě po celém světě. Do toho během jízdy sbíráte různé zbraně (např. rotující želvy) či zlepšováky, čímž si dopomáháte k vítězství. Hra je opět zdarma, nicméně vývojář vás bude lákat na koupi různých dodatečných balíčků (49 Kč až 1 790 Kč).

Foto: Nintendo

Mario Kart Tour

Rush Rally 3

Milovníci bláta, deště a sněhu pozor, věrohodný simulátor rallye dorazil i do mobilů. Hra slibuje realistické zpracování, počasí, různé typy povrchů, tratí, dále možnosti úprav, vylepšení a také podporu režimu pro více hráčů. Kromě kariérního módu můžete počítat se sólo jízdami nebo rallycrossem. Rush Rally 3 vyjde do 150 Kč (dle typu operačního systému), nicméně i tak jsou v aplikaci aktivní menší mikrotransakce (60 Kč až 90 Kč).

Foto: Brownmonster Limited

Rush Rally 3

Drift Max Pro

Jak už název napovídá, v téhle hře půjde jen a pouze o driftování. Realistickou fyziku budete moci okusit ve virtuálním Tokiu, New Yorku nebo třeba v Moskvě. Nepřijdete rovněž o ikonické modely a velké možnosti tuningu, vykreslené pokročilou grafikou. Každý vůz lze řídit pohledem přímo z kokpitu a navíc své zkušenosti můžete porovnat i s ostatními hráči v rámci integrovaného multiplayeru. Stažení je bezplatné, dodatečný obsah stojí od 20 Kč do 2 199 Kč.

Foto: Tiramisu

Drift Max Pro

Motorsport Manager Mobile 3

Koho baví spíše komandovat než závodit, tomu nabízíme strategický závodní manažerský simulátor, řešící možnosti najímání řidičů, investic do výbavy, plánování pit-stopů, reakce na počasí nebo rozhodování o nasazení/použití hybridních technologií krátkodobě zvyšujících výkon vozu. Ceny za appku se pohybují dle typu operačního systému, nicméně nejdráže jsme ji našli za 180 Kč, ovšem s poznámkou, že lze uvnitř narazit i na digitální nákupy (60 Kč až 320 Kč).

Foto: Playsport games

Motorsport Manager Mobile 3

F1 Mobile Racing

Který fanoušek šampionátu Formule 1 by se nechtěl vžít do role Lewise Hamiltona, Sebastiana Vettela, Maxe Verstappena nebo dalších úspěšných jezdců? Tak přesně tohle oficiální a licencované vyžití nabízí hra F1 Mobile Racing, zahrnující autentické týmy i tratě, figurující v královské disciplíně asfaltového motorsportu. Propracovaný mechanismus vám umožní získávat různá vylepšení a nastavovat vozidla pro jednotlivé okruhy. Opět jde o bezplatnou hru, nicméně se schovanými vnitřními nákupy (29 Kč až 2 290 Kč). Koho by to přece jen štvalo, může sáhnout po F1 2016 za 49 Kč a bez dalších obchodních nabídek virtuálně zavzpomínat na tuto sezonu.

Foto: Codemasters

F1 Mobile Racing

Street Kart Racing

Jestliže toužíte po propracovanějších (nejen) multiplayerových motokárových závodech, než je třeba Mario Kart, zkuste se poohlédnout po Street Kart Racing, prozatím nabízeném pouze na platformě Apple iOS. Tento simulátor se skutečně vyžívá v autentičnosti, proto nechybí realistické tratě, jezdci, značky nebo třeba počasí. Do toho si můžete vyhrát s tlaky v pneumatikách, případně poladit brzdy. Navíc za 49 Kč budete asi jen těžko hledat věrohodnější motokárový zážitek, ačkoli ani zde nechybí dodatečné nákupy (25 Kč až 2 490 Kč).

Foto: Fat Cigar Productions

Street Kart Racing

Závodů na mobily je samozřejmě nepřeberné množství, takže reálně hrozí, že se netrefíme do vkusu každého. Vyzýváme tedy vás, naše čtenáře, abyste do komentářů přidali názvy těch her s automobilovou tematikou, které nejvíce baví/oslovují právě vás. Děkujeme.

Reklama

Načítám