Bota jménem Melichar: Jolanka dnes září v úspěšném seriálu. Podívejte se, jak se změnila po 38 letech

od Nikola Jaroschová
2 minuty čtení
Bota jménem Melichar Regina Řandová
Zdroj: Profimedia

Herečka Regina Řandová září v seriálu Slunečná jako drbna Simona. Dáma, která se v mládí proslavila hlavně filmem Bota jménem Melichar, se vždy věnovala spíše dabingu, jen občas se objevila v nějaké herecké roli.

Regina Řandová se narodila 21. září 1967 a k umění ji to táhlo odmalička. Tancovala balet, zpívala ve sboru, chodila na dramatický kroužek. Známou se stala v roce 1983, kdy si zahrála hlavní a také svou první velkou roli ve filmu Bota jménem Melichar.

Skvělá dabérka i herečka

Přestože hrála žákyni osmé třídy Jolanku, bylo jí v té době už šestnáct let. Pak přišly další herecké příležitosti a role, které ji naplňovaly. Více se ale do paměti diváků zapsala jako dabérka.

Jejím hlasem promlouvají herečky jako Angelina Jolie nebo Demi Moore. Za dabing první zmiňované ve filmu Zloba dokonce v roce 2015 získala Cenu diváků na udílení Cen Františka Filipovského.

Když v roce 2020 dostala nabídku na roli drbny Simony v úspěšném seriálu Slunečná, neváhala. A dobře udělala.

Seriál se drží divácky na předních místech a herečka si navíc pochvaluje i skvělou partu kolegyň. Dost často se jim prý stává, že něco nestihnou probrat na natáčení, tak se pak schází i mimo něj.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Regina Řandová (@regina.randova)

Na natáčení vzpomíná ráda

Kromě herectví si ale užívá i dabing a přiznává, že to není vůbec jednoduchá práce. Je jí ale líto, že je trochu opomíjená, protože každý herec chce být vidět. Ji ale dabování baví, navíc jí vyhovuje, že se na něm může pořádně vyblbnout, jak sama říká.

Přesto se ale stane, že ji občas někdo nepozná. Třeba její maminka. Ta její hlas rozpozná jen na rádiu Blaník, kde dělá staniční hlas.

Herečka, která si v minulosti prošla kvůli svému prvnímu manželovi peklem, protože neplatil alimenty, je dnes šťastnou babičkou.

Přestože na to vůbec nevypadá, další důležitou životní roli si užívá. A ráda vzpomíná i na film Bota jménem Melichar.

Rozhodně ale tehdy roli Jolanky nedostala hned, musela absolvovat několik konkurzů. I přesto si dodnes vzpomíná na to, jak jí přišel telegram, že roli získala právě ona.

Dodnes má lístek, který jí změnil život, schovaný a ráda se na oblíbený film podívá.

Autor: Barbora Turková


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články